WoTS parrot neemt een vlucht: A1 Electronics deelt productieproces beursgadget

WoTS parrot neemt een vlucht: A1 Electronics deelt productieproces beursgadget Door: FHI federatie van technologiebranches

Een elektronische papegaai – de zogenoemde WoTS-parrot – is de beursgadget van de World of Technology & Science 2022. Achter de totstandkoming van deze opvallend kleurrijke verschijning zit een heel team techneuten. In deze interviewserie komen de betrokken partijen aan het woord. In dit tweede artikel vertelt directeur Rudy Oude Vrielink van A1 Electronics (stand 9D084) over zijn aandeel. Hij gaat dieper in op het productieproces van de parrot.

Wilt u in aanmerking komen voor de gadget? Meld u dan nu aan voor een gratis beursbezoek

De totale oplage van de WoTS-parrot is 1500 stuks. A1 Electronics is verantwoordelijk voor de productie van de beursgadget en de logistieke organisatie.De componenten komen van verschillende sponsoren en wij voegen deze samen tot een eindproduct,” licht Oude Vrielink toe.  “Enkele machines zijn met elkaar in verbinding gebracht en zorgen ervoor dat losse onderdelen samenkomen en een eindproduct vormen”.

Het bedrijf uit Almelo past ook eventuele problemen aan. De heersende componentenschaarste heeft invloed op de normale werkzaamheden van A1 Electronics, maar gelukkig hebben de sponsoren alle materialen op tijd kunnen leveren en staat er niets meer in de weg voor de productie van de parrot.

Samenwerking
Zorgen over de deadline maakt Oude Vrielink zich niet: “Alle onderdelen liggen klaar en de samenwerking met verschillende partijen is goed verlopen. Samen versterken we elkaar en dat is altijd heel waardevol om mee te maken. Dekimo hield zich bezig met het ontwerp en Eurocircuits boog zich over de PCB’s en proto’s. Daar hoeven wij ons dan niet over druk te maken en datzelfde geldt voor de DFM-analyse en het testen. Deze neemt VDL TBP Electronics voor zijn rekening.”

Waardevol
De samenwerking met andere partijen ervoer Oude Vrielink als iets waardevols en prettigs: “Leveranciers, klanten en bedrijven komen samen en zetten gezamenlijk de schouders eronder. Dat is heel fijn. Ik vind het sowieso heel waardevol om de krachten met andere partijen te bundelen. Dat is dan ook de reden dat ik lid ben van het EMS-cluster. Dit genootschap wisselt kennis en ervaringen uit met als doel de branche te laten groeien.”

Nieuwe generatie
De reden van deelname aan het parrotproject is tweeledig voor A1 Electronics. Het zorgt voor naamsbekendheid, maar is tevens bedoeld om een nieuwe generatie voor techniek te interesseren. “De vakbeurs en de gadget zijn mooie tools om mensen te enthousiasmeren voor technische vakken. Elektronica is een prachtig vak, maar voor veel mensen niet aansprekend genoeg. Hopelijk brengt de vakbeurs daar verandering in, omdat we kunnen laten zien wat mogelijk is. De parrot spreekt tot de verbeelding en toont aan wat we hier in Nederland voor elkaar kunnen krijgen”, besluit Oude Vrielink.

Naam
Rudy Oude Vrielink
Organisatie
A1 Electronics
Functie parrotproject
Coördinator WoTS Parrot
Functieomschrijving
Directeur