X-pedition Voedselveiligheid neemt u mee van koe naar chocolade

X-pedition Voedselveiligheid neemt u mee van koe naar chocolade Door: FHI federatie van technologiebranches

Volg tijdens deze X-pedition de route langs zes verschillende stands die u inzicht geven in innovaties op het gebied van voedselveiligheid. Zo ziet u hoe rauwe melk nauwkeurig en efficiënt wordt geanalyseerd. En leert u hoe laserdiffractie de kwaliteit van cacao-, melk- en suikerdeeltjes controleert voor de beste smaaksensatie en mondgevoel. Bezoek demonstraties, probeer zelf technieken uit en krijg tips over hoe het uw laboratorium vooruithelpt.

Alles over voedselveiligheid

Gedurende de X-pedition proeft u van alle smaken die onze exposanten te bieden hebben op het gebied van voedselveiligheid. Denk aan kwaliteitscontroles van binnenkomende melk met behulp van FT-A Lactoscope of het testen op Salmonella met behulp van incuberen. Neem praktische tips en adviezen mee waarmee u makkelijker voedselveiligheid controleert en waarborgt.

Van koe tot chocolade

Volgt u de route van de X-pedition Voedselveiligheid, dan ziet u innovaties van koe tot chocolade.

De eerste stap, de kwaliteitscontrole in zuivel, tonen we aan de hand van de nieuwste innovatie van MLS, de Cyclone. Dit is een volledig automatisch ‘walk away’-systeem en het is in staat om de voorbereiding van de microbiologische kwaliteitscontrole in de levensmiddelenindustrie te automatiseren.

Al enkele jaren is er onrust over verontreinigingen van minerale oliën, zoals smeerolie, glansmiddelen of drukinkt in ons voedsel. Stap twee is het testen van MOAH in cacaozaden door middel van NormalPhase HPLC op de stand van Axel Semrau.

Op de stand van Beun de Ronde hoort u alles over elementenanalyse door middel van microwavedestructie. Microwavedestructie is een van de meest gebruikte methodes voor de analyse van zware materialen in voedingsmaterialen.

Het opsporen van Salmonella is een onmisbare stap voor onze voedselveiligheid. Dankzij snelle technieken voor het herkennen van pathogenen wordt Salmonella steeds sneller ontdekt. Desalniettemin blijft een bevestiging van het positieve resultaat met incubatie nodig. Hettich Benelux demonstreert de voordelen hiervan op haar stand.

Hygiënebewaking, in-process testen of desinfectiecontrole: hoe u deze stap ook noemt, het is van cruciaal belang om de veiligheid van uw product te waarborgen. Minimaliseer het risico van gevaarlijke micro-organismen die via voedsel ziekten, infectie of intoxicatie veroorzaken. Ontdek bij Merck de nieuwste instrumentatie speciaal ontworpen voor deze uitdagingen.

De beste smaak en het juiste mondgevoel krijgt u niet zomaar. Daarvoor moeten de grootte van de cacao-, melk- en suikerdeeltjes exact in de juiste verhoudingen zijn. Op de stand van Beckman Coulter ziet u hoe u met behulp van laserdiffractie de partikelverdeling van  deze deeltjes meet. Dit wordt zowel vooraf als achteraf in een productieproces gemeten. Het resultaat: overheerlijke chocolade.

Bij iedere stand beantwoord u een kennisvraag. Als u alle kennisvragen heeft beantwoord, krijgt u een overheerlijk cadeau!

Ontmoeten, zien, doen

Van dinsdag 27 tot en met vrijdag 30 september strijkt de WoTS 2022 neer in de Jaarbeurs in Utrecht. Ga langs inspirerende exposanten die staan te trappelen om hun innovaties met u te delen. Spreek vakgenoten en spar met elkaar, en ontdek de nieuwste technologieën op het gebied van voedselveiligheid.

Dompel u onder in de innovaties die uw lab vooruithelpen tijdens de diverse X-peditions en schrijf nu in via het online registratieformulier.