Automatisch reinigen en kalibreren van inline sensoren

Automatisch reinigen en kalibreren van inline sensoren Door: Elscolab

Inline sensoren zijn, per definitie, rechtstreeks in de processtroom geïnstalleerd. Ze worden blootgesteld aan de werkelijke procesomstandigheden en vragen dus frequent onderhoud. 
In een productieproces of (afval)waterstroom ligt dit niet voor de hand. Je kan het proces immers niet om de haverklap stilleggen. Wat als je deze taak eenvoudig kon automatiseren?

Retractable procesaansluitingen zijn de ideale manier om sensoren te monteren in een proces en ze altijd toegankelijk te houden voor onderhoud, reiniging, validatie en kalibratie zonder procesonderbreking.

Door de speciale keramische procesafsluiting heeft de Ceramat geen problemen met dynamisch belaste O-ringen en is deze sensorhouder de meest chemisch resistente op de markt. De pneumatische bediening biedt de mogelijkheid tot automatisatie van reiniging, validatie en kalibratie van de sensor.

Het volautomatische reinigings- en kalibratiesysteem Unical9000 heeft zich ontwikkeld tot een echte allrounder. Oorspronkelijk ontworpen voor gebruik bij pH-meetpunten onder zware omstandigheden in de chemische industrie, is de Unical9000 nu al lange tijd ook succesvol in de voedings- en farmaceutische industrie.

De pH-sensordiagnoseparameters tijdens de meting worden vertaald in een stress/wear belasting. Bij een overschrijding van deze factor, wordt automatische de reiniging en validatie geactiveerd. Wanneer nodig wordt zelfs een kalibratie uitgevoerd.

De gebruiker kan zelf een programma met tijdsinterval of een real time weekprogramma instellen. De aansturing van functies en programma’s kan ook via de controlekamer.

Lees meer over retractable procesaansluitingen

Lees meer over de UNICAL 9000

Vragen? Meer informatie nodig?
Aarzel niet ons te contacteren.