E-MOBILITEIT VEILIGER MAKEN - Waarom het testen van batterijen veel ervaring en volwassen testtechnologie vereist

E-MOBILITEIT VEILIGER MAKEN - Waarom het testen van batterijen veel ervaring en volwassen testtechnologie vereist Door: Weiss Technik Nederland B.V.

Wat is het bereik, hoe lang is de levensduur en wat gebeurt er met hen bij een ongeval? De belangrijkste vragen die voor elektrische auto's moeten worden beantwoord, hebben betrekking op de batterij. Als centraal onderdeel van elektrische voertuigen moet het absoluut veilig, betrouwbaar en krachtig zijn. Onze testtechnologie voor lithium-ion batterijen helpt autofabrikanten en leveranciers om aan deze eisen te voldoen.

Pioniers in het testen van batterijen
Al meer dan 12 jaar ontwikkelen, produceren en optimaliseren wij systemen voor het testen van elektrische energieopslagsystemen. Dit betekent dat we veel ervaring en beproefde technische oplossingen hebben om accu's veilig te testen onder alle thermische, klimatologische en mechanische belastingen. Deze oplossingen omvatten testkasten, kamers en systemen voor prestatie- en verouderingstests, klimaat- en omgevingssimulatietests, vibratietests en tests in overeenstemming met de autotestnorm LV 124 en andere relevante normen.

Gevarenniveau en ATEX-richtlijnen onder controle
Tijdens tests met lithium-ion-accu's kunnen door hun hoge energiedichtheid overbelasting en defecte functies optreden. In extreme gevallen kan dit leiden tot oververhitting - vernietiging van de complete batterij. Om de gevaren voor personeel, testtechnologie en gebouwen te minimaliseren, hebben we een speciaal modulair systeem op gevarenniveau ontwikkeld en bieden we veilige oplossingen die de vereiste explosiebeveiliging garanderen in overeenstemming met ATEX-richtlijnen.

Advies op maat voor optimale testomstandigheden
Of het nu gaat om startende bedrijven, autobedrijfsgroepen of testdienstverleners: wij begeleiden al onze klanten van behoefteanalyse via planning en productie van de testsystemen tot after-sales service. Onze experts op het gebied van testtechnologie bieden allround ondersteuning bij zaken met betrekking tot het veiligheidsconcept, testnormen, gebouwplanning, testcapaciteiten en procesoptimalisatie. Met dit werk helpen we de mobiliteit van de toekomst veiliger te maken.

Contact:

Kees Winkel

kees.winkel@weiss-technik.com

www.weiss-technik.nl/nl/detailpages/battery-testing