Agidens Process Automation BV

Progress brings us together

Verbeteren. Daar draait het om bij Agidens. We zorgen door middel van advies, engineering, geautomatiseerde oplossingen en maintenance & servicesupport voor meer efficiëntie, kwaliteit, veiligheid en betrouwbaarheid in  de sectoren Food & Beverage, Fine ChemicalsBulk Liquid Storage, Life Sciences en Infrastructure.

Kennis van de processen is wat Agidens onderscheidt. Onze mensen zijn niet alleen gespecialiseerd in gebieden zoals engineering, automatisering en compliance, ze hebben ook een diepgaand inzicht in productieprocessen, markttrends en praktische implementatie van technologie in deze sectoren.

Bulck Liquid Storage solutions

Van eigen terminal managementsystemen over geautomatiseerde veiligheidsoplossingen tot tank gauging en procescontrolesystemen. Al 50 jaar levert Agidens Bulk Liquid Storage betrouwbare proces- en automatiseringsoplossingen voor bulk liquid opslag terminals. Daarbij streven altijd naar flexibele oplossingen die de efficiëntie verhogen en zorgen we er tegelijkertijd voor dat de terminal voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen. Onze voornaamste kracht? We design to build: efficiënte ontwerpen met flexibiliteit voor dagelijkse operations.

We zorgen voor A tot Z-afhandeling van een project als EPCM-contractor (Engineering, Procurement, Construction en Maintenance), of we nemen een specifiek deel van het project voor onze rekening. 

Food & Beverage en (Fijn)chemie

Optimale productieprocessen zijn essentieel om een goede concurrentiepositie te verwerven of behouden. Cruciaal daarbij zijn flexibele productiesystemen met de juiste graad van informatisering en automatisering. Bovendien neemt de complexiteit van geautomatiseerde procesinstallaties steeds toe. Dat maakt het ook al maar moeilijker om deze systemen efficiënt en veilig te installeren en te beheren. Met een jarenlang opgebouwde knowhow zorgt Agidens voor het ontwerp, de realisatie en het onderhoud van betrouwbare, efficiënte en flexibele productie-installaties.

We ondersteunen bedrijven met focus op (fijn)chemie, zuivel, gelatine, diepvries, chocolade, sauzen, babyvoeding, bakkerijproducten, bieren en frisdranken op een kostenbewuste manier bij de aanpak van hun uitdagingen. Onze multidisciplinaire en oplossingsgerichte teams hanteren een risicobewuste aanpak en hebben een brede kennis van process design & engineering, constructie, automatisering en EHEDG-, HACCP-, ATEX-, en CE-compliance.

 

Agidens heeft wereldwijd 650 medewerkers in dienst in 7 vestigingen:  België (HQ), Nederland, Zwitserland , Polen, Frankrijk, Duitsland en de VS.

Nieuws

QPlatform: Inline Quality Control System

11/06/2020The existing quality control methods for liquid transfers at tank terminals can be very inefficient. Samples need to be sent to a laboratory, causing long delays and compromising pull-through times...

Lees meer

Agidens beloond als Honeywell Platinum Channel Partner

11/06/2020Agidens werd recent beloond als Honeywell Platinum Channel Partner.Als de exclusieve Honeywell Enraf-distributeur voor België en Luxemburg heeft Agidens mooie bedrijfsresultaten geleverd in combinatie met een duurzame groei en diepgaande kennis van...

Lees meer

Veiligheid en efficiëntie in de controlekamer start met een goed alarm management

11/06/2020Bij het opvolgen van storingen of incidenten merken wij vaak dat problemen worden veroorzaakt door alarmen die niet optimaal worden opgevolgd. Dit ontstaat omdat de gebruikers in de controlekamer en...

Lees meer

Evenementen

WoTS

De beurzen World of Technology & Science en Industrial Processing zijn geïntegreerd in 1 beurs: World of Technology & Science 2020. WoTS bestaat uit vijf unieke werelden: World of Automation, World of Laboratory, World of Motion & Drives, World of Electronics en Industrial Processing. Met deze indeling krijgen de branches hun eigen identiteit, expositieprogramma en richten zij zich op hun eigen bezoekersdoelgroepen met interactieve beursprojecten en aansprekende en actuele seminaronderwerpen.

Lees meer