Agidens Process Automation BV

Al meer dan 70 jaar zorgt Agidens via advies, engineering, geautomatiseerde oplossingen en maintenance & servicesupport voor meer efficiëntie, kwaliteit, veiligheid en betrouwbaarheid voor de Food & Beverage, Olie & Gas, (Fine) Chemicals, Life Sciences en Infrastructure markten. Kennis van de processen is wat Agidens onderscheidt. Onze mensen zijn niet alleen gespecialiseerd in gebieden zoals engineering, automatisering en compliance, ze hebben ook een diepgaand inzicht in productieprocessen, markttrends en praktische implementatie van technologie in deze sectoren.

Bulk Liquid Storage Solutions

Van eigen terminal managementsystemen over geautomatiseerde veiligheidsoplossingen tot tank gauging en procescontrolesystemen. Al 50 jaar levert Agidens Bulk Liquid Storage betrouwbare proces- en automatiseringsoplossingen voor bulk liquid opslag terminals. Daarbij streven altijd naar flexibele oplossingen die de efficiëntie verhogen en zorgen we er tegelijkertijd voor dat de terminal voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen. Onze voornaamste kracht? We design to build: efficiënte ontwerpen met flexibiliteit voor dagelijkse operations.

We zorgen voor A tot Z-afhandeling van een project als EPCM-contractor (Engineering, Procurement, Construction en Maintenance), of we nemen een specifiek deel van het project voor onze rekening. 

Food & Beverage en (Fijn)chemie

Optimale productieprocessen zijn essentieel om een goede concurrentiepositie te verwerven of behouden. Cruciaal daarbij zijn flexibele productiesystemen met de juiste graad van informatisering en automatisering. Bovendien neemt de complexiteit van geautomatiseerde procesinstallaties steeds toe. Dat maakt het ook al maar moeilijker om deze systemen efficiënt en veilig te installeren en te beheren. Met een jarenlang opgebouwde knowhow zorgt Agidens voor het ontwerp, de realisatie en het onderhoud van betrouwbare, efficiënte en flexibele productie-installaties.

We ondersteunen bedrijven met focus op (fijn)chemie, zuivel, gelatine, diepvries, chocolade, sauzen, babyvoeding, bakkerijproducten, bieren en frisdranken op een kostenbewuste manier bij de aanpak van hun uitdagingen. Onze multidisciplinaire en oplossingsgerichte teams hanteren een risicobewuste aanpak en hebben een brede kennis van process design & engineering, constructie, automatisering en EHEDG-, HACCP-, ATEX-, en CE-compliance.

Agidens heeft wereldwijd 650 medewerkers in dienst in 7 vestigingen:  België (HQ), Nederland, Zwitserland , Polen, Frankrijk, Duitsland en de VS.

Nieuws

Jeff Krbec vervoegt Agidens als General Manager Food & Fijnchemie

10/05/2021Agidens verwelkomt Jeff Krbec als nieuwe General Manager voor zijn Food, Beverage & Fine Chemicals divisie. Gesteund door zijn team van 100 professionals, zal Jeff Krbec de uitdaging aangaan om de...

Lees meer

Hedwig Maes aangesteld als nieuwe CEO van Agidens

06/10/2020Zwijndrecht, 1 oktober 2020 – Agidens, het Belgische systeemintegratiebedrijf gespecialiseerd in procesoptimalisatie door middel van advies, engineering, geautomatiseerde oplossingen en onderhoudsdiensten, heeft Hedwig Maes aangesteld als nieuwe Chief Executive Officer....

Lees meer

Agidens beloond als Honeywell Platinum Channel Partner

11/06/2020Agidens werd recent beloond als Honeywell Platinum Channel Partner.Als de exclusieve Honeywell Enraf-distributeur voor België en Luxemburg heeft Agidens mooie bedrijfsresultaten geleverd in combinatie met een duurzame groei en diepgaande kennis van...

Lees meer

Veiligheid en efficiëntie in de controlekamer start met een goed alarm management

11/06/2020Bij het opvolgen van storingen of incidenten merken wij vaak dat problemen worden veroorzaakt door alarmen die niet optimaal worden opgevolgd. Dit ontstaat omdat de gebruikers in de controlekamer en...

Lees meer

Evenementen

Industriële veiligheid online kennisweek

Deze online kennisweek staat in het teken van veiligheid. Fysieke veiligheid wel te verstaan. Waarbij we ons richten op twee werelden van de maakindustrie en de procesindustrie. Totaal verschillende werelden maar vaak met een zelfde uitgangspunt; veilig werken. Niet alleen omdat uw medewerkers uw kapitaal zijn, maar ook omdat de vervolgschade enorm kan zijn.

Lees meer