De Onmisbare Beurs voor de Laboratoriumsector

Vanaf 24 september kun je bij de 150 exposanten van World of Laboratory terecht voor de nieuwste technologieën, innovaties en oplossingen voor laboratoria. Van labinrichting tot analytische instrumenten, lab automatisering, chemicaliën en life science-oplossingen, deze beurs biedt een breed scala aan bedrijven die actief zijn in de laboratoriumsector. Het uitgebreide lezingenprogramma belicht actuele thema’s en biedt praktische informatie over essentiële onderwerpen zoals veiligheid en kwaliteit. Door deel te nemen aan een X-pedition krijg je een overzicht van de nieuwste trends en ontwikkelingen in specifieke vakgebieden.

Kom langs en ontdek wat de toekomst van laboratoria te bieden heeft!

Programma innovaties & ontwikkelingen

Datum Onderwerp
Dinsdag 24 september 13.00 – 14.30 Antibiotica Resistentie Seminar
Dinsdag, woensdag en donderdag 15.00 – 15.45 Wat kan ik nog meer met mijn labopleiding Sessie
Vrijdag 27 september 10.00 – 13.15 Fasicinerende wetenschap

Seminar Antimicrobiële Resistentie: achtergronden en innovaties in de diagnostiek

Het gebruik van antibiotica is wereldwijd een vanzelfsprekendheid. Maar het komt steeds vaker voor dat bacteriën resistent worden voor deze middelen. Ze zijn dan niet meer vatbaar voor de werking van antibiotica. Dit maakt het effectief behandelen van infecties lastiger, met ziekte, sterfte en hogere zorgkosten als gevolg. Antimicrobiële resistentie (AMR) is één van de grootste wereldwijde bedreigingen en jaarlijks overlijden vijf miljoen mensen direct of indirect aan de gevolgen van AMR. De verwachting is dat dit aantal in 2050 oploopt tot tien miljoen doden per jaar.

Drie experts geven tijdens het seminar Antimicrobiële Resistentie inzicht in de achtergronden en innovaties in de diagnostiek.

Professor John Rossen (UMCG Groningen & Isala Zwolle) is bijzonder hoogleraar gepersonaliseerde moleculaire microbiologie en is gespecialiseerd in infectiediagnostiek. Technologieën als metagenomics en metatranscriptomics zijn veelbelovende innovaties in de diagnostiek. Rossen legt uit hoe deze technologieën bijdragen aan een snelle diagnose en effectieve behandeling. Lees meer.

Maarten van Dongen is oprichter van AMR Insights AMR Insights is een organisatie die antimicrobiële resistentie bestrijdt door professionals wereldwijd te informeren, op te leiden en met elkaar te verbinden. Van Dongen bespreekt de urgentie van dit probleem en legt uit hoe we resistentie kunnen bestrijden door samen te werken.

Workshop Wat kun je nog meer doen met je labopleiding?

Je hebt een labopleiding gevolgd of bent die nu aan het volgen. Maar werken in het lab is niet de enige route die je hiermee kunt volgen. Ben je benieuwd hoe het is om in de commercie of service te werken? Tijd voor een nieuwe uitdaging of persoonlijke ontwikkeling?

In deze workshop krijg je een beeld van werken in een andere functie. Wat houdt een sales of service functie nu precies in, welke kwaliteiten heb je ervoor nodig en hoe ziet een werkweek er dan uit.

De workshop wordt gegeven door experts uit de praktijk die al je vragen kunnen beantwoorden.

en_GBEnglish (UK)