Comdes biedt de bezoekers tijdens E&A de uitgelezen mogelijkheid om de bedieningspanelen voor een heavy duty omgeving te onderzoeken en uit te proberen.

In veeleisende industriële en heavy duty omgevingen spelen bedieningspanelen een cruciale rol in het beheer van complexe machines, systemen en processen. Deze omgevingen vereisen robuuste en betrouwbare bedieningselementen die bestand zijn tegen extreme omstandigheden, zoals trillingen, vochtigheid, hoge temperaturen en chemische blootstelling. De ontwerpers van Comdes bieden in samenwerking met diverse, vaste producenten verschillende technologieën, waaronder membraanschakelaars, rubber keypadfolies, Dynaforce bedieningspanelen en capacitieve toetsenborden, die in staat zijn om aan deze eisen te voldoen en de bedieningsefficiëntie te verhogen.

 

Membraanschakelaars: duurzaamheid en flexibiliteit

Membraanschakelaars zijn platte, dunne bedieningspanelen die bestaan uit lagen van flexibele materialen zoals polyester en polycarbonaat. Deze schakelaars bieden duurzaamheid en waterbestendigheid, waardoor ze ideaal zijn voor heavy duty omgevingen. De bedieningselementen onder de membraanlagen reageren op druk, wat zorgt voor een nauwkeurige bediening, al dan niet met tactiele feedback. Uw wensen voor het grafisch ontwerp kunnen eenvoudig worden meegenomen en er zijn ook verlichtingsopties. Ze zijn geschikt  voor complexe machine-interacties.

Rubber keypadfolies: tactiele feedback en veerkracht

Rubber keypadfolies combineren de voordelen van traditionele siliconen keypads en membraanschakelaars en bieden een unieke tactiele ervaring aan bedieningspanelen. Ze bestaan uit rubberen knoppen die op een geïntegreerde circuitlaag drukken om schakelingen te realiseren. Deze keypadfolies bieden voelbare feedback bij elke indrukking, waardoor operators duidelijk weten wanneer een actie is uitgevoerd. De flexibiliteit en veerkracht van rubber maken ze bestand tegen herhaaldelijk gebruik en fysieke stress, wat cruciaal is in industriële omgevingen waar apparatuur vaak intensief wordt bediend.

Dynaforce: extreme duurzaamheid

Dynaforce is een technologie die gebruikmaakt van een metalen rekstrookjes en intelligente software waardoor schakelmogelijkheden ontstaan achter tal van materialen, tot aan staal en aluminium toe. Dynaforce-bedieningspanelen zijn bestand tegen zware belastingen (zelfs vandaalbestendig) en kunnen worden aangepast aan specifieke behoeften qua gevoeligheid. Het systeem bevat geen bewegende onderdelen. Het bedieningspaneel is waterbestendig, robuust, duurzaam en kan naadloos gemonteerd worden.

Capacitieve toetsenborden: geavanceerde touch interactie

Capacitieve toetsenborden zijn gebaseerd op capacitieve aanraaktechnologie, zoals bekend van schermen van smartphones en tablets. Deze toetsenborden reageren op de elektrische eigenschappen van het menselijk lichaam en kunnen tegenwoordig ook met handschoenen worden bediend. Capacitieve toetsenborden bieden een intuïtieve touch-interactie en zijn bestand tegen stof en vochtigheid, waardoor ze ideaal zijn voor veeleisende omgevingen. Ze kunnen ook worden voorzien van aanpasbare verlichting voor verbeterde zichtbaarheid.

De keuze is aan u!
In heavy duty omgevingen spelen bedieningspanelen een kritieke rol bij het aansturen van industriële processen en machines. Verschillende technologieën, zoals membraanschakelaars, rubber keypadfolies,  Dynaforce en capacitieve toetsenborden, bieden op maat gemaakte oplossingen om aan de eisen van deze omgevingen te voldoen. Elk van deze technologieën heeft unieke voordelen op het gebied van duurzaamheid, tactiele feedback, aanraakinteractie en aanpasbaarheid. Het selecteren van de juiste technologie voor een specifieke toepassing is van cruciaal belang om te zorgen voor betrouwbare en efficiënte bediening in zelfs de meest uitdagende omgevingen. De specialisten van Comdes adviseren u graag op hun stand: 7C088!