Werkgroep/ clusterbijeenkomsten componenten

Het cluster componenten is een cluster die bestaat uit passieve en elektromechanische componenten, actieve componenten en semiconductors. Voor dit cluster worden vanuit FHI halfjaarlijkse themabijeenkomsten georganiseerd.

Het doel van de werkgroep/ clusterbijeenkomsten componenten is om samen ‘onze’ vraagstukken en de maatschappelijk economische vraagstukken te bespreken, problematiek op tafel te leggen en tot nieuwe inzichten en oplossingen te komen, hierdoor ontstaan er mogelijkheden om nieuwe samenwerkingen te genereren. Bij elke bijeenkomst staat een ander thema binnen de componentenmarkt centraal, dit thema zullen we samen bepalen. Ieders mening en kennis is hierbij van belang en daarom nodigen we u graag uit om deel te nemen aan de componenten werkgroep/clusterbijeenkomsten.

Binnen dit cluster vallen bedrijven die actief zijn op het gebied van:

Passieve & Elektromechanische componenten

Passieve & Elektromechanische componenten bestaat uit circa 60 bedrijven die componenten leveren als transformatoren, weerstanden, condensatoren, relais, connectoren, schakelaars en koelsystemen (voor elektronica toepassingen). Deze componenten worden toegepast door machinebouwers, OEM’ers, agrarische industrie, aerospace & defence en eigenlijk alle toepassers van elektronica.

Actieve Componenten
Actieve componenten bestaat uit circa 10 bedrijven die componenten leveren zoals IC’s, discrete semi-conductors, power semi-conductors en opto semi-conductors. Deze componenten worden toegepast door OEM’ers, medische technologie, machinebouwers, agrarische industrie, aerospace & defence en eigenlijk alle toepassers van elektronica.

Benelux semiconductors
Een groep van bedrijven die actief zijn in de productie van Intergrated Circuits, discrete semi-conductors, power semi-conductors en opto semi-conductors.