Breedband microwave absorber materiaal

Breedband microwave absorber materiaal Door: EEMC B.V.

ABS-LCF van ABS Technics is een microgolf absorberend materiaal, lichtgewicht, plat, flexibel, met een open-cel structuur. Het bestaat uit enkellaags polyurethaanschuim kern  bedekt met een diëlektrische grafietoplossing met brandvertragende eigenschappen.
Het wordt veel gebruikt in veel RF-toepassingen over een breed frequentiebereik. De RF-prestaties van het materiaal zijn gerelateerd aan de dikte en doelfrequentie. De typische werkfrequentie is boven 3 GHz, waarbij het dikste materiaal wordt gebruikt voor het lagere frequentiebereik.

Toepassingen:

  • Vermindering van oppervlaktegolven bij antennes
  • Reductie van zijlobben bij antennes
  • Bekleding van radar, vaak voorzien van een beschermende coating
  • Binnen RF-kasten om staande golven te dempen
  • Vermindering van interferentie tussen RF-systemen

De basisuitvoering bestaat uit platen met van 610 x 610mm in diktes van 10, 15 en 25mm. De maximale bedrijfstemperatuur bedraagt +90°C.
Klantspecifieke afmetingen en vormen zijn leverbaar, maar ook aanpassingen voor sterk gebogen oppervlaktes. Sommige toepassingen vereisen een stofvrij materiaal of ; ABS-LCF kan ook worden voorzien van een beschermende coating.
Indien reflectievermogen vereist is, kan het materiaal worden geleverd met een geïntegreerde metalen onderlaag. Het kan ook worden geleverd met een verzinkte staalplaat als drager of  aan de achterzijde voorzien van een geleidende folie danwel een zelfklevende tape.