Interactieve workshop: ZZP-er of werknemer? That’s the question


Met ingang van 1 mei jl. is de VAR definitief van het toneel verdwenen en vervangen door de zogenoemde ‘modelovereenkomsten’ op basis van de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (Wet DBA). Dit betekent dat er veel wijzigt voor het inhuren van zelfstandigen. Wanneer is er sprake van een gezagsrelatie en wanneer is een zzp’er vrij vervangbaar? Dit zijn vragen waarop het antwoord in de praktijk niet altijd even duidelijk is.

In samenwerking met CMS organiseert FHI op maandag 13 juni a.s. van 12.00 tot 14.30 uur de workshop ‘ZZP-er of werknemer? That’s the question’. In een interactieve sessie zullen Tjeerd Hoekstra (advocaat) en Gilbert Joskin (fiscalist) een groot aantal van de bij u spelende praktijksituaties met u bespreken. Aan de hand van pakkende voorbeelden zal zowel vanuit arbeidsrechtelijk als fiscaal perspectief de reikwijdte en toepassing van de Wet DBA worden toegelicht, zodat u weet op welke voorwaarde u met zzp-ers kunt contracteren.

In het kader van de interactieve opzet van de workshop kunt u vooraf – via het aanmeldbericht – eventuele bij u spelende praktijkvragen stellen, zodat die in de workshop kunnen worden verwerkt.

Voor wie?

Deze workshop is bedoeld voor iedereen die werkt met ingeleende arbeidskrachten, onderaannemers en ZZP-ers, waaronder HR-managers en -medewerkers, directeuren, leidinggevenden en salarisadministrateurs, van ondernemingen in de technologiebranches.

Datum, plaats en locatie

Maandag 13 juni 2016 bij FHI in Leusden.

12.00 uur Ontvangst met lunch

12.30 uur Start programma

14.30 uur Einde programma

Aanmelden

aanmeldknop_blauwIn het kader van de interactieve opzet van de workshop kunt u vooraf – via het aanmeldformulier – eventuele bij u spelende praktijkvragen stellen, zodat die in de workshop kunnen worden verwerkt.

Deelname

De deelnamekosten bedragen € 70,- exclusief btw en zijn inclusief lunch, koffie, thee en fris en is exclusief voor leden van FHI en MinacNed.

Let op: Gezien de interactieve opzet van de workshop is het aantal deelnemers beperkt tot 15.

Bij onvoldoende deelname behoudt de organisatie zich het recht voor om de workshop te annuleren.

Locatie

FHI, federatie van technologiebranchesfotocontact
Leusderend 12 (navigatie: Dodeweg 6)
3812 RC LEUSDEN

Parkeren: er is een parkeerterrein beschikbaar op Landgoed Leusderend, waar u gratis kunt parkeren. Kom op tijd: de parkeergelegenheid is beperkt.

Organisatie

FHI, federatie van technologiebranches
Contactpersoon: Andreas Meijer
Telefoon: (033) 465 75 07