Voorzitterswissel – Netwerkbijeenkomst


Voorzitterswissel en FHI-Netwerkbijeenkomst

 


Donderdag 30 mei 2024
van 16.00 uur tot 18.30 uur

(ontvangst vanaf 15.30 uur; incl. netwerkborrel)

Locatie: Van der Valk Delft A4, Peuldreef 3, 2635 BX Den Hoorn


Op donderdag 30 mei nemen we afscheid van Willem als voorzitter van FHI en stellen we zijn opvolger, Dirk Stans, aan je voor. Dirk Stans werd verkozen door de vier branches van FHI om gedurende de komende vier jaar het voorzitterschap op zich te nemen. Als managing partner bij Eurocircuits en huidige voorzitter van de branche Industriële Elektronica, neemt hij het stokje over van Willem van Raalte, oprichter van Da Vinci Laboratory Solutions.

Op 1 juli treedt Dirk Stans aan als de nieuwe voorzitter van FHI, federatie van technologiebranches. Net als zijn voorganger, Willem van Raalte, heeft Stans uitgebreide bestuurservaring binnen FHI opgebouwd. Waar de huidige voorzitter afkomstig is uit de branche Laboratorium Technologie, is Dirk Stans tot 1 juli bestuurslid en voorzitter van de FHI-Industriële Elektronica branche.

Tijdens deze exclusieve netwerkbijeenkomst verwelkomen we tevens twee speciale gasten. De voorzitter van het MKB Nederland Jacco Vonhof bespreekt de actuele ontwikkelingen in Den Haag en biedt inzicht in de ondernemerslobby. Daarnaast zal Hans-Peter Oskam, directeur van Netbeheer Nederland, ingaan op de energietransitie en de bijbehorende innovatievraagstukken.

In plaats van een traditioneel cadeau vraagt Willem aan de genodigden om een donatie te doen aan Support Casper.
Support Casper is de campagne van de Stichting Overleven met Alvleesklierkanker, die onderzoek naar nieuwe behandelmethoden van deze ziekte financiert.

Via deze link, of door het scannen van de QR-code kun je een donatie doen.

 

 

 

 

 

 


Programma

 

15.30 uur

Ontvangst

16.00 uur

 

 

 

De Haagse ontwikkelingen en een kijkje achter de schermen van de ondernemerslobby

 

Jacco Vonhof, voorzitter MKB-Nederland 

16.25 uur

 

 

 

 

 

 

 

Energie-ondernemerschap als oplossing voor netcongestie

Hans-Peter Oskam, directeur van Netbeheer Nederland, benadrukt de dringende noodzaak van aanzienlijke investeringen in de energietransitie om netcongestie te verminderen. Hierbij ligt de nadruk op samenwerking en innovatie. Innovatievraagstukken als efficiënte energieopslag, slimme elektriciteitsnetten, waterstofproductie, elektrificatie van transport en batterijtechnologieën zijn cruciaal. Dit vraagt dat elke ondernemer ook zelf aan de slag gaat met deze innovaties, en zijn eigen plek gaat ontwerpen in het nieuwe energiesysteem.

 

Hans-Peter Oskam, directeur Beleid & Energietransitie Netbeheer Nederland

17.00 uur

 

 

 

 

 

Voorzittersoverdracht:
Willem van Raalte | Dirk Stans

Dirk Stans werd verkozen door de vier branches van FHI om gedurende de komende vier jaar het voorzitterschap op zich te nemen. Als managing partner bij Eurocircuits en huidige voorzitter van de branche Industriële Elektronica, neemt hij het stokje over van Willem van Raalte, oprichter van Da Vinci Laboratory Solutions.

17.15 uur

Borrel en netwerken 


Locatie

GPS: 52.0135082,4.3155104

Parkeren kan (gratis) op het terrein van Van der Valk Delft A4.

Hier vind je de routebeschrijving naar Van der Valk Delft A4.