FHI Workshop Wat gedragsstijlen (her)kennen en begrijpen jouw organisatie kunnen opleveren


Dinsdag 12 september 2023,
12.30 – 17.00 uur

(start 12.30 uur met lunch en afronden om 16.15 uur met een netwerkborrel)

Locatie: FHI, Leusderend 12 in Leusden


Een introductie op de DISC-methodiek en de waarde ervan

Mijn moeder zei vroeger altijd: “Behandel andere mensen zoals jijzelf behandeld wilt worden.” Het heeft aardig wat jaren geduurd voordat ik ontdekte dat dit goed bedoelde opvoedingsprincipe niet waar bleek te zijn. Het blijkt namelijk handiger om andere mensen te behandelen zoals andere mensen behandeld willen worden… Wellicht wat flauw, maar heel erg waar!

We weten allemaal heel goed dat elk mens anders is en zich anders gedraagt. Lastiger is het om dit gedrag te benoemen en concreet te herkennen. En hoe bewust zijn wij vervolgens bezig met het afstemmen van ons eigen gedrag in de benadering van die ander? Via de beroemde DISC-method­iek – DISC staat voor Dominant, Invloed, Stabiel en Consciëntieus – help ik je in deze workshop snel en makke­lijk inzicht te kri­j­gen in het gedrag van mensen. Vervolgens kun je een inkijk krijgen in wat er allemaal mogelijk is als je bewust je gedrag afstemt op die ander.

Stel dat je op basis van deze methodiek niet alleen meer inzicht krijgt in jezelf, maar ook (nog) beter in staat bent om contact te maken en in contact te blijven met collega’s en klanten? En dat je vanuit daar ook situaties en anderen bewust positief kunt beïnvloeden? Wat mij betreft is dat een enorme meerwaarde in mijn vak en ik kan me zo voorstellen dat dit voor jou ook geldt.

In een interactieve en praktische workshop ga je aan de slag met onderstaande onderwerpen en ontdek je (misschien wel) meer over jezelf, je collega’s en jouw (potentiële) klanten.

Deze interactieve praktijkworkshop wordt verzorgd door Fré Boels. Hij is verbonden aan FHI Advies-partner ISA Training & Coaching. De middag is ingedeeld in drie delen, waar je onder leiding van Fré:

  • Leert wat het DISC-model is en hoe het werkt
  • Inzicht krijgt in jouw eigen gedrag en dat van de ander
  • Leert hoe je gedrag effectief afstemt op de ander

Doelgroep
Iedereen die meer kennis wil vergaren over gedrag en communicatie, en doelgerichter wil worden in gesprekken met collega’s en klanten binnen de technologiebranches.

Aanmelden en kosten
Aanmelden kan via de aanmeldknop bovenaan deze pagina. De deelnamekosten voor deze workshop bedragen € 199,- exclusief btw per persoon voor leden van FHI. Indien jouw organisatie geen lid is van FHI, dan bedragen de deelnamekosten  € 349,- exclusief btw per persoon.

De vermelde deelnamekosten zijn inclusief koffie/thee/fris/lunch en een afsluitende netwerkborrel. Annulering geeft geen recht op creditering van kosten, wel kan een vervangende deelnemer worden aangemeld.

Programma
12.00 uur Ontvangst met lunch
12.30 uur DISC de methodiek
13.45 uur Pauze
14.00 uur Inzicht in gedrag
15.15 uur Pauze
15.45 uur Gedrag en communicatie afstemmen op de ander
16.45 uur Afsluitende borrel

Elk workshoponderdeel wordt afgesloten met praktische tips en handvatten, waarmee je direct aan de slag kunt. De setting is er op gericht dat je als deelnemer vragen kunnen stellen en onderlinge ervaringen kunt uitwisselen. In de workshop is er ook ruimte voor persoonlijke cases. Vooraf kun je deze insturen en deze vragen zullen in de workshop (anoniem) behandeld worden. Daarnaast kun je bij het aanmelden van te voren jouw verwachtingen en vraagstukken doorgeven aan de spreker.

In samenwerking met Fré Boels van ISA Training & Coaching
Fré Boels
ISA Training & Coaching

T: (033) 433 24 00
W: ISA Maatwerk Verkooptraining, Communicatietraining & Management training