Elincom electronics B.V.

TECHNISCHE ONTWERPEN KUNNEN ALTIJD BETER,  dat is onze overtuiging en tegelijkertijd een belofte aan onze klanten.
Als design-in partner willen we meekijken en meedenken in het systeemontwerp voor de individuele componenten voor industriële elektronica, industriële automatisering en professionele ledverlichting.

Elincom electronics B.V. is al meer dan 45 jaar de gespecialiseerde technische distributeur van componenten in de Benelux.  Onze technisch specialisten verzorgen samen met onze fabrikanten standaard en maatwerk oplossingen op applicatieniveau.

Onze productgroepen:

 Power:  voedingen, transformatoren, DC/DC convertors, EMC filters
 Energie:   (lithium) batterijen, OEM zonnepanelen, super caps, remenergiemodules voor regelaars
 Connectivity:  PCB connectoren, industriële connectoren, waterdichte connectoren
 Ledverlichting:  powerleds, leddrivers, smart IOT drivers, led koeling
 Behuizingstechniek:  standaard en bewerkt elektronica behuizingen, klantspecifieke behuizingen
 Schakelen:   solid state relais en mechanische relais
 Systeem platforms:  19"systemen, backplanes, box PC's
 Sensoren, actoren:   PIR motion sensoren, ultrasoon sensoren, magnetische schakelaars, solenoids, trilmotoren
 Auto ID:  RFID readers en tags, barcode scanners, handheld en stationair
 Thermal:   industriële airco's, warmtewisselaars, peltier, heatpipes, koelprofielen, PTC verwarmingselementen


en nog meer

 

Onze zusterbedrijven zijn:

  • EEMC :
    specialistische distributeur voor EMC componenten, EMC materialen, EMC test & meetapparatuur en thermische interface materialen
  • HF Technoloy :
    specialistische distributeur voor EMC componenten & EMC materialen
  • Metric IMS :
    ontwikkeling, design en (in huis) productie van klantspecifieke elektronica behuizingen en producten van kunststof;  met zowel 3D printing als spuitgietoplossingen

Nieuws

Nieuwe outdoor IP68 behuizing

02/02/2023WG serie met IP68 rating van Takachi is leverbaar in afmetingen van 100x150x55 mm t/m 145x210x90 mm.

Lees meer

Barcode scannen tot 140 cm

31/01/2023Newland heeft een nieuwe lange afstand OEM module: de N1-ER. Tot nu toe zijn er nagenoeg geen vergelijkbare OEM-module in de markt verkrijgbaar.

Lees meer

Speciaal design behuizingen

26/01/2023De keuze voor een klantspecifieke spuitgietbehuizing wordt vaak ingeven door productkosten maar ook branding en functionaliteit kunnen ook doorslaggevend zijn. Soms komt dit allemaal bij elkaar in uitzonderlijke kunstprojecten. Metric-IMS...

Lees meer

Long life oplaadbare lithium batterij in veeleisende omgeving

24/01/2023De PLM serie oplaadbare lithium batterijen van EVE zijn speciaal bedoeld om in een ruwe omgeving veel vermogen te leveren en toch een lange levensduur te bieden.

Lees meer

Gunstig geprijsd medisch EMC filter

19/01/2023In medische instrumenten en apparatuur is een goede EMC filtering vereist. Door het kritische karakter van medische applicaties en de extreme gevolgen bij storingen, speelt EMC afscherming en EMC filtering...

Lees meer

Evenementen

EMC-ESD Vereniging

De Nederlandse EMC-ESD Vereniging is een vereniging van ongeveer 150 professionals op het gebied van EMC en/of ESD. De vereniging kent een breed scala aan leden die gemeenschappelijk hebben dat zij zich binnen hun bedrijf, instelling of organisatie op professionele wijze met het vakgebied bezighouden. Dat kan zijn als expert, of intermediair van informatie, dan wel als leverancier of gebruiker van informatie, diensten of producten en materialen.

Lees meer

Design Automation & Embedded Systems Event

Tijdens het jaarlijkse Design Automation & Embedded Systems Event nemen ontwikkelaars en toepassers van embedded systems kennis van de laatste technologieën en wisselen zij visies en ervaringen uit met vakgenoten.
In het lezingenprogramma en op de kennismarkt wordt aandacht besteed aan specifieke thema’s.

Lees meer

LED Applicatie

De LED Lighting & Technology Conference is hèt event waar R&D-managers, engineers, ontwikkelaars en lichtontwerpers de laatste innovaties op het gebied van LED-technologie zien. In het lezingenprogramma en op de kennismarkt worden de bezoekers volledig geïnformeerd over de beschikbare hardware, (aansturings)software en test & meetapparatuur.

Lees meer

Medische Elektronica event

Het Medische Elektronica event; ontwikkeling en toepassingen

De focus van het event ligt op de ontwikkeling, regelgeving en productie van medische elektronica en de toepassingsgebieden. Actuele onderwerpen op dit gebied zijn bijvoorbeeld: de versnelde ontwikkeling en productie van medische apparatuur om Covid-19 tegen te gaan, notified bodies en de nieuwe regels voor medische hulpmiddelen (MDR).

Lees meer

Machinebouw event

Big Data, Cyber Security, Deep Learning, procesoptimalisatie, modulair bouwen, Machine vision, predictive maintenance en bekabeling. Deze actuele thema’s komen uitgebreid aan bod itijdens het Machinebouw event.

Het event biedt een sterk netwerk aan machinebouwers, OEM’ers en producerende bedrijven uit de Benelux.

De sprekers en deelnemers van dit event laten in één dag zien hoe de grote diversiteit aan technologie benut kan worden door machinebouwers en eindgebruikers.

Lees meer

Electronics & Applications

Dé vakbeurs voor industriële elektronica in de Benelux

Electronics & Applications is dé beurs voor industriële elektronica in de Benelux. Op deze beurs kunt u de gehele keten ontmoeten, van componenten tot productie en van design services tot vormgeving. Daarmee is E&A de ontmoetingsplek voor engineers, ontwerpers, ontwikkelaars en niet-techneuten die op zoek zijn naar oplossingen. E&A zal niet in fysieke vorm plaatsvinden in 2021.

Lees meer

Developmentclub

De Development Club is een netwerk van circa 60 technische ontwikkelbedrijven met hoog gespecialiseerde expertise op alle technologische gebieden, in het bijzonder op het gebied van mechatronica, sensoren, embedded software en industrieel ontwerp.

De Development Club leden werken samen voor organisaties, die zoeken naar technologische creativiteit met aanvullende competenties, om tot succesvolle oplossingen en producten te komen

Lees meer

WoTS

De beurzen World of Technology & Science en Industrial Processing zijn geïntegreerd in 1 beurs: World of Technology & Science 2022. WoTS bestaat uit vijf unieke werelden: World of Automation, World of Laboratory, World of Motion & Drives, World of Electronics en World of Industrial Processing. Met deze indeling krijgen de branches hun eigen identiteit, expositieprogramma en richten zij zich op hun eigen bezoekersdoelgroepen met interactieve beursprojecten en aansprekende en actuele seminaronderwerpen.

Lees meer

Supply Chain Tech

Opkomende digitale technologieën maken het mogelijk om uw logistieke keten te integreren met productieprocessen met vele potentiële voordelen als gevolg. Geavanceerde data analytics, kunstmatige intelligentie, slimme sensoren en internetgerelateerde koppelingen zijn slechts enkele voorbeelden van beschikbare middelen die hun intrede in de industrie doen.

Ook gaan uw IT (informatietechnologie) en OT (operationele technologie) afdelingen steeds meer samenwerken. Welke technologische oplossingen zijn geschikt voor deze integratie? Het Supply Chain Tech event biedt de bezoeker inzicht en concrete tips rondom deze actuele ontwikkelingen.

Lees meer