Eurocircuits investeert 5M€

Eurocircuits investeert 5M€ Door: Eurocircuits N.V.

Eurocircuits investeert in Europa!

2019, Eurocircuits investeert 5M€ in PCB productie & assemblage en in software om de DFM Visualizer tools te verbeteren en versnellen. 

Sinds de oprichting van Eurocircuits in mei 1991 was het voor de eigenaren Luc en Dirk duidelijk dat voortdurende investeringen de sleutel waren tot het succes van hun bedrijf.

Sindsdien hebben ze geïnvesteerd in alle gebieden van het bedrijf, van nieuwe fabrieken, productie- en testapparatuur, interne softwareontwikkeling, klantenondersteuning en mensen.

Het investeringsniveau van 2019 bedraagt 5M€, iets waar zowel Luc als Dirk erg enthousiast over zijn.

Waarom zoveel investeren?

Het antwoord is eenvoudig. Om te kunnen voldoen aan de vraag van onze klanten.

Maar er is meer dan dat, onze klanten hebben steeds snellere leveringen van hun prototypes en kleine series PCB's nodig om hun Time-to-Market-uitdagingen aan te gaan.

Dit jaar hebben we bijvoorbeeld onze standaardlevering teruggebracht van 7 naar 3 werkdagen voor onze PCB Proto-service om aan de eisen van de klant te voldoen. We hebben ook onze 3 + 3-service geïntroduceerd, met prototype-PCB's waarvan we de print in 3 dagen vervaardigen en dan in 3 dagen assembleren.

En deze nieuwe en verbeterde services zijn alleen mogelijk met het huidige investeringsniveau.

Waar hebben we geïnvesteerd?

Een groot deel van de investering was het verbeteren en uitbreiden van onze assemblageservice.

We hebben ook geïnvesteerd in onze PCB-productie en software-ontwikkeling voor het verbeteren en versnellen van het DFM-proces en de Visualizer tools.

Waarom zo'n grote investering in assemblage?

Ongeveer 2 jaar geleden introduceerde Eurocircuits de assemblageservice voor prototypes & kleine series als antwoord op de vraag van onze klanten en de markt.

Onze klanten zeiden in principe “OK, we bestellen al jaren PCB's bij u, maar we hebben steeds meer behoefte aan de bestukking van deze PCB prototypes en vinden hiervoor nauwelijks een aanbod in de markt” en daarom hebben we de assemblageservice geïntroduceerd.

Sindsdien is de vraag hiernaar sterk toegnomen en wisten we al in 2018 dat een grote investering nodig zou zijn om aan deze steeds toenemende vraag te voldoen.

In 2019 (jan-okt) heeft onze assemblagedienst al meer dan 3.500 bestellingen van meer dan 1.100 klanten afgehandeld, dit in vergelijking met 1.700 bestellingen van 670 klanten voor heel 2018.

Wij staan klaar voor u! Bent u er ook klaar voor?

Luc Smets en Dik Stans leggen uit waarom zij een dergelijke grote investering doen. Bekijk het hier.