Hygiënisch en robuust: Connectoren voor de voedingsindustrie

Hygiënisch en robuust: Connectoren voor de voedingsindustrie Door: HARTING
 

Eenvoudige bediening

Han® F+B for the food and beverage industry

Met Han® F+B kunnen gebruikers verstoringen van de machine tot een minimum beperken. U hoeft bijvoorbeeld geen kabelwartels in de schakelkast te openen om veldapparatuur af te koppelen. Ingewikkelde verwijdering en herinstallatie van vaste bedrading is niet nodig. Connectoren maken de installatie van apparatuur sneller, en verkorten het wisselen van gereedschap en servicewerkzaamheden.

Voortdurend in de product- en spuitzone

De productzone is de zone die direct in contact komt met voedsel en stelt de hoogste eisen aan machines en componenten. Deze zone wordt vaak klein gehouden om de reinigingsinspanning te beperken. Omdat elektromechanische interfaces de gladde oppervlakken zouden onderbreken, worden ze waar mogelijk buiten deze zone gemonteerd.

Voedsel in de sproeizone kan in contact komen met de omliggende componenten. Verwerkingsmateriaal dat in contact is gekomen, mag niet opnieuw in de productstroom terechtkomen. Ondanks alle inspanningen kunnen resten op de componenten blijven kleven, waardoor bacteriën zich kunnen ophopen. Daarom moet deze zone na de verwerking van de partijen onder hoge druk met chemicaliën worden gereinigd. Connectoren zijn hier praktisch, maar moeten wel bestand zijn tegen de druk van de reiniger. Het ontwerp van de Han® F+B kappen en behuizingen is aangepast aan de eisen van deze zone

Whitepaper: Het gebruik van connectoren in de voedingsindustrie

 

Toepassing: Verpakkingsmachines voor de sproeizone

Het bedrijf Packaging Automation, fabrikant van traysealers in Knutsford, Groot-Brittannië, gebruikt deze connector al sinds een gezamenlijke ontwikkelingsfase. "Dankzij Han® F+B hebben we geen problemen meer met het aansluiten van machine-elementen", meldt Steve Woodhead, Design Engineer bij PA. "Dankzij de connector hebben we meer standaardisatie bereikt in het onderste gedeelte van de machines. We kunnen nu inzetstukken, zoals uitlaatsystemen, vervangen en veranderingen doorvoeren zonder de complete metalen structuur van de traysealer opnieuw te hoeven ontwerpen."

Whitepaper: Het gebruik van connectoren in de voedingsindustrie
Nu aanvragen