Ingrijpend vernieuwd IT Room Infra event

Ingrijpend vernieuwd IT Room Infra event Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

De stuurgroep van IT Room Infra geeft in een interview door Datacenterworks aan welke sterke wijzigingen zijn doorgevoerd. De nadruk ligt op kennisoverdracht. De thema’s Always on!, Cost control, Risk & Security, Sustainability en ICT Trends zijn gekozen om sterke inhoud te bieden aan de bezoekers van het event.

De ingrijpende vernieuwingen zitten zowel in het voorbereidingsproces als het uiteindelijke resultaat. De presentaties worden neutraal ingestoken, om zoveel mogelijk kennisoverdracht op de genoemde thema’s te bieden. Door workshops met leden en de resultaten uit de bezoekersenquête heeft de stuurgroep gekozen voor de meest relevante thema’s voor de doelgroepen van het IT Room Infra event.

Gerbert-Jan Meijerink van Schäfer IT-Systems verwoordt het zo: ‘We hebben een aantal brainstorm workshops gehouden met onze leden en daarin hebben we onder andere de vraag gesteld: wat willen onze klanten precies zien? Daarbij komen thema’s als beveiliging, energievoorziening en kostenbesparing naar voren. Op basis daarvan gaan we lezingen opzetten’.

Dat is de basis maar er wordt ook extra deskundigheid geboden. Ronald Udo van AP Nederland: ‘We zitten er aan te denken om een white hat-hacker uit te nodigen. Ik weet niet of bezoekers het aandurven, maar we kunnen eens gaan kijken of hij in een half uur een bedrijfswebsite binnen kan komen. Daar kun je veel van leren.’

Intensieve communicatie

Dat betekent dus dat zowel op de beursvloer als in het lezingenprogramma geleerd kan worden. Dit zal ook live gefilmd worden en tijdens het event getoond worden op schermen. De communicatie tijdens en na het event zal intensiever zijn, maar ook vooraf wordt de geboden kennis sterker gecommuniceerd.

Via artikelen op de site, berichten op online media en nieuwsbrieven komt de diversiteit in het programma sterker naar voren. Voorzitter van de stuurgroep Elbert Raben van Rittal: ‘Door goed met de leden te overleggen zitten we op de gewenste tracks voor het komende event.’

De parallelle tracks in 2018:

  1. Always on!
  2. Cost control
  3. Risk & Security
  4. Sustainability
  5. ICT Trends