Nieuwe mogelijkheden met Flexible Printed Electronics


Door de flexibiliteit van geprinte elektronica ontstaan nieuwe vormfactoren in de ontwikkeling van toepassingen. De vaste vormen en de hoekige behuizingen krijgen bijvoorbeeld nieuwe kansen met flexibele displays. De actuele mogelijkheden liggen in draagbare elektronica, smartphones en de automotive, maar ook juist in de machinebouw en apparaten. Een oppervlakte dat flexibel en elastisch is past heel goed bij moderne toepassingen in de industrie en consumentenmarkten.

Het drukken van elektrische geleiders op (thermo)plastic materialen biedt ongekende, vormgeeflijke user interface mogelijkheden. Door gebruik te maken van ‘forming’ en ‘insert molding’ technieken ontstaat de mogelijkheid om 3D touch interfaces te realiseren. Materialen en oppervlakten die voorheen “dom” waren, worden nu ineens “smart en interactive”.

Tijdens de presentatie van Arne Casteleyn van Quad Industries worden inzichten in de mogelijkheden geboden. Er wordt concreet ingegaan op de uitdagingen en de opportuniteiten die deze technologie ontwikkeling met zich meebrengt. Om van idee tot executie te komen kunnen de voorbeelden uit deze presentatie een doorslaggevende stap zijn.

Hier kunt u het volledige programma van het User Interface Design event bekijken.
Op de site kunt u zich ook aanmelden voor een gratis bezoek.