Nieuwe systeemoplossingen voor energieverdeling in spoorwegvoertuigen

Nieuwe systeemoplossingen voor energieverdeling in spoorwegvoertuigen Door: HARTING

Connectoren voor spoorwegtoepassingen dienen niet alleen uiterst robuust te zijn, maar ook eenvoudig en snel te installeren en gemakkelijk te onderhouden. Daarom heeft HARTING nieuwe interfaces voor spoorwegvoertuigen ontwikkeld.

Hoge prestaties voor transformatoren

Han® HPR HPTC - hoogpresterende transformatorconnector - is een serie transformatorconnectoren die zijn ontwikkeld voor spoorwegklanten en die voldoen aan alle vereisten op de markt. Kappen, behuizingen en kabelwartels zijn geoptimaliseerd voor buitengebruik: alles is zeer robuust ontworpen, zodat de verbinding tussen pantograaf, transformator en treinverzamelrail op de lange termijn stabiel blijft. Bestaande contouren op de transformator kunnen worden hergebruikt, dus zijn veranderingen in het ontwerp niet nodig.

Het modulaire systeem van de Han® HPR HPTC-serie biedt flexibele uitbreidingsmogelijkheden
Het modulaire systeem van de Han® HPR HPTC-serie biedt flexibele uitbreidingsmogelijkheden

Het product voldoet aan de vereisten voor eenvoudige assemblage, maximale veiligheid en een minimaal aantal gebruikte componenten. Aan kabelzijde wordt een gekrimpt contact ingestoken in een driedelig, aanraakveilig isolatiedeel. Daarnaast is er een kabelwartel die beschermt tegen stof en vocht, en tevens deel uitmaakt van de afscherming, verschilstromen absorbeert en deze naar de behuizing overdraagt. De nieuwe HPTC-serie voldoet aan alle relevante spoorwegstandaarden.

Kom meer te weten

Nieuw behuizingssysteem voor jumpers

De Han® HPR VarioShell is een behuizingssysteem dat speciaal is ontworpen voor jumper-toepassingen. Met gebruik van een montageframe bereikt de tweedelige behuizing/kap classificatie IP69K, dankzij de volledig rondom geplaatste interne verzegeling. Aangezien de afdekking kan worden verwijderd, kan de behuizing/kap zowel van de binnenkant van het spoorwegvoertuig als van de buitenkant worden uitgerust.

Han® HPR VarioShell
De optionele kabelmanager helpt om kabels te scheiden
Han® HPR VarioShell
Geoptimaliseerd design tegen water, stof en ijs leidt tot een langere levensduur

De gemakkelijke toegankelijkheid minimaliseert ook de inspanningen die zijn vereist voor bediening, service en onderhoud. Dat komt doordat in geval van een storing niet alle verbindingen hoeven te worden onderbroken. U hoeft de behuizingafdekking alleen maar te openen om de geleiders of contacten met een storing op te sporen en te vervangen.

De contouren van de VarioShell maken het mogelijk dat vuilafzettingen er vanaf glijden. Speciale kanalen leiden het water bijvoorbeeld weg van de schroeven die de behuizing bevestigen, zodat er zich geen roest vormt. Speciale welvingen aan de bovenkant verzekeren dat ijs en sneeuw zich verplaatsen en langs de zijden wegglijden zonder druk uit te oefenen op de wand en behuizing. Daardoor wordt de servicelevensduur van de interface verlengd.

Kom meer te weten

TrainPowerLine voor het voertuignetwerk

Efficiënter energieverbruik en minder complexiteit zijn belangrijke trends in de spoorwegsector. De Han® HPR TrainPowerLine (TPL) vervangt bestaande oplossingen zoals UIC, vermogens- of Y-verdelers voor treinverzamelrails.

Deze is toegespitst op moderne treinen die in een netwerk in bedrijf zijn, en biedt gewichtsvoordelen tot en met 10 kilogram per spoorwegvoertuig, vergeleken met eerdere standaarden. Er is zeer weinig ruimte nodig om alle elektrische apparatuur en systemen van de trein op een betrouwbare manier te voeden.

Han® HPR TrainPowerLine (complete interface)
Complete Han® HPR TrainPowerLine-interface met drie enkele polen

De behuizing is gebaseerd op het Han® HPR-design en is gemaakt van corrosiebestendig aluminium gietwerk. Daarom is de TPL bij uitstek geschikt voor gebruik in ruwe omgevingsomstandigheden of buitentoepassingen. De contouren van het hoofdlichaam verwijderen vuil en ijs doeltreffend naar de zijkanten.

Han® HPR TrainPowerLine (Alternative to UIC552)
Typische omgevingen voor de Han® HPR TrainPowerLine zijn toepassingen onder de vloer als een alternatief voor de UIC 552

Kom meer te weten