Touchscreens: de beste keuze voor buitenbediening

Touchscreens: de beste keuze voor buitenbediening Door: SCHURTER Electronics B.V.

Dankzij de opmars van de smartphone zijn we inmiddels allemaal gewend geraakt aan het touchscreen. Door het scherm aan te raken, over het scherm te vegen of met twee vingers tegelijk te bewegen kunnen we oneindig veel bedieningshandelingen verrichten. De toepassingsmogelijkheden van touchscreens gaan echter nog veel verder dan wat we van onze smartphone gewend zijn. Ook voor het bedienen van machines en apparaten in de buitenlucht is het touchscreen aan een ware opmars bezig.

Smartphones met een touchscreen hebben veel voordelen, maar ook beperkingen en bereiken hun grenzen afhankelijk van het gebruik - vooral in buitenomstandigheden.

Maar er zijn genoeg manieren om touchscreens geschikt te maken voor gebruik onder zware omstandigheden buitenshuis of in ruwe omgevingen. Hiervoor moet bij het ontwerp rekening worden gehouden met een aantal factoren. Bedieningspanelen voor buiten moeten bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden, waaronder zwaar gebruik en langdurige blootstelling aan zonlicht.