‘Breinprofessor’ Erik Scherder opent LabNL-beurs

‘Breinprofessor’ Erik Scherder opent LabNL-beurs Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Erik Scherder, hoogleraar neuropsychologie en bewegingswetenschappen, opent op 26 september het conferentieprogramma van LabNL, dé vakbeurs voor laboratoriumtechnologie. De bekende wetenschapper zal zijn licht laten schijnen over de laatste ontwikkelingen in de wetenschap en wat we te weten zijn gekomen over onze hersenen. Deze bekende naam zal een aantrekkingskracht hebben op de bezoekers aan LabNL en de bezoekerswerving extra kracht bijzetten.

Scherder is een bekend gezicht in de media. De hoogleraar doet onderzoek naar de invloed van muziek en beweging op het brein. Zo publiceerde hij een boek over dit onderwerp, met de titel Singing in the brain. Scherder onderzoekt ook de relatie tussen lichamelijke (in)activiteit en gedrag bij mensen met en zonder dementie.

De openingskeynote van Scherder vormt de basis voor een uitgebreid driedaags lezingenprogramma tijdens LabNL. Op de eerste beursdag (dinsdag 26 september) ligt de focus op laboptimalisatie. Sprekers uit de wetenschap en praktijk vertellen je hoe je sneller en nauwkeuriger kunt werken in het lab. Het programma op de woensdag richt zich op life science, terwijl er op de slotdag aandacht is voor scheidingstechnieken.

De bezoeker wordt op de beursvloer in hal 7 van de Jaarbeurs uitgebreid geïnformeerd over de nieuwste technologieën, oplossingen en tools voor het laboratorium. Als exposanten informeer je de beursbezoeker op een effectieve wijze over de laatste innovaties en producten. Tegelijkertijd heeft de bezoeker toegang tot de beurs Electronics & Applications. Deze vakbeurs voor de elektronicamarkt wordt gelijktijdig met LabNL georganiseerd,  eveneens in hal 7. Beide beurzen zijn na registratie kosteloos te bezoeken.