De DNA-extractiemachine

De DNA-extractiemachine Door: Synchron Instrumenten

Synchron’s DNA-extractiesysteem kan DNA van wel 40.000 monsters per dag zuiveren, met behulp van magnetische bolletjes. Deze doorvoer wordt bereikt door de monsters op een semi-seriële wijze te verwerken in plaats van de traditionele, parallelle verwerking van microtiterplaten in een vloeistofverwerkingsrobot. De DNA-Cruiser elimineert hierdoor veel vervelende was- en wachtstappen. De DNA-cruiser wordt gebruikt in de agro-industrie bij de plantveredeling. Uit plantaardig materiaal wordt DNA geëxtraheerd.  

Hiervoor wordt als eerste het plantaardige materiaal vergruisd door het te schudden met kleine metalen bolletjes. Hierdoor ontstaat er een moleculensoep. Om het DNA van het overige materiaal in de soep te scheiden, worden metalen microbolletjes in de soep gebracht. Het DNA hecht zich aan de microbolletjes, het overige materiaal blijft los in de microtiterplaten aanwezig. In verschillende stations wordt vloeistof gespoten en afgezogen tot er een schoon DNA-materiaal resteert. De microtiterplaten worden automatisch op carriers geplaatst, die op een carrousel langs de verschillende stations worden geleid. Pipetteertips worden automatisch gewisseld en de metalen bolletjes ingevoerd. Een plaat met 96 monsters doet er 20 minuten over van begin tot eind, iedere 2,5 minuut volgt een nieuwe.

De DNA-Cruiser valt onder Synchron’s AgBio productlijn. Ontworpen voor en met klanten in de zaadindustrie. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen. 
Synchron Lab Automation | +31 (0)76 8200 284 | info@synchronlab.com | www.synchronlab.com