De MPC: een koelbroedstoof met veel beschikbaar volume en klein vloeroppervlak.

De MPC: een koelbroedstoof met veel beschikbaar volume en klein vloeroppervlak. Door: Hettich Benelux

Laboratoriumruimte is kostbaar. 

Het benodigde aantal m²  laboratoriumruimte in relatie tot het beschikbare volume is bij de Hettich Benelux MPC-serie product maximaal geoptimaliseerd.  

Hettich Benelux ontwerpt, ontwikkelt en produceert deze MPC's in eigen huis in Geldermalsen. De MPC-serie is leverbaar als:

  • incubator;
  • gekoelde incubator;
  • koelkast;
  • vriezer.

Standaard zijn de MPC's leverbaar in de volumes 2x 250 liter (MPC 225/225), 575 liter (MPC 600) en 1.250 liter (MPC 1400). 

In een laboratorium is een geluidssignaal van een alarm soms eenvoudig te missen. Daarom heeft Hettich Benelux bij de MPC’s aan de voorzijde een led-lichtlijn aangebracht. Een groene lijn is indicatie dat de MPC volledig functioneert, wordt de lijn rood dan is er een alarm. Bij de MPC 225R/225 R is de led-lichtlijn gesplitst zodat ook duidelijk zichtbaar is of het bovenste of onderste compartiment in alarm staat.  Het door ons speciaal ontworpen ‘verticale lucht circulatiesysteem’ zorgt ervoor dat producten die in de (gekoelde) incubator bewaard worden niet of nauwelijks uitdrogen. Het geluidsniveau is laag en het energieverbruik is gereduceerd.

De MPC225/225 en de MPC600 hebben slechts een vloeroppervlak van 0,62 m² nodig voor respectievelijk 2x 250 liter en 566 liter.  De MPC1400 heeft een beschikbaar volume van 1.250 liter en gebruikt slechts een vloeroppervlak van 1,25 m². 

Deze kasten kunnen samengesteld worden tot één complete wand inclusief vloer- en plafondafwerking. Een andere afmeting kan als maatwerk geleverd worden. Door de grote keuze aan opties en accessoires is de MPC geheel naar wens samen te stellen. 

Tijdelijk (vanaf 18-08-2023 tot de voorraad strekt) is de MPC 225/225 als gekoelde incubator leverbaar uit voorraad.  Deze actie is:

  • alleen op genoemd model van toepassing;
  • inclusief 4 shelves;
  • inclusief 2 gratis weekklokken.

Ga naar onze website voor de volledige actie(voorwaarden)!

MPC: Multi Purpose Cabinets zijn uitermate geschikt voor onder ander microbiologisch of stabiliteitsonderzoek, korte en langdurige opslag.