Dit kun je verwachten tijdens WoTS 2022

Dit kun je verwachten tijdens WoTS 2022 Door: FHI federatie van technologiebranches

De beurs World of Technology & Science vindt plaats van 27 t/m 30 september in Jaarbeurs Utrecht. De World of Laboratory combineert ontmoeting, actualiteit en innovaties.  De deelnemende bedrijven zijn actief op het gebied van labinrichting, -apparatuur en verbruiksartikelen tot aan analytische en optische instrumenten, chemicaliën, labautomation en biotech en meer. De projecten en seminars bieden kennis over actuele thema’s zoals duurzaamheid en voedselveiligheid.

Het inhoudelijke programma wordt vormgegeven rondom een aantal thema’s, namelijk:

  1. Veilig werken met onveilige stoffen
  2. Voedselveiligheid
  3. Innovaties in de sample workflow
  4. Duurzaamheid in het Laboratorium

Voor de eerste drie thema’s staat zowel een seminar als een X-pedition op het programma. Tijdens het seminar komen vijf experts aan het woord om uw kennis bij te spijkeren over de laatste ins en outs rondom deze thema’s.

Een X-pedition is een tour over de beursvloer, waarbij u een route volgt langs zes beursdeelnemers en op een praktische manier, een compleet overzicht krijgt van de belangrijke trends en ontwikkelingen binnen het thema.

Duurzaamheid in het lab  

In de aanloop naar de beurs roepen we met de Duurzaam Lab Challenge labs en leveranciers op om hun duurzame oplossingen, ideeën en handvatten te delen. Met de verzamelde verhalen leren anderen hoe zij óók stappen kunnen ondernemen. De winnaar wordt tijdens de WoTS bekroond.

Op woensdagochtend gaan we tijdens een workshop gaan we op een interactieve manier met elkaar aan de slag met het thema Duurzaamheid in het Lab.

Nieuw: mini-trainingen

Nieuw dit jaar in de World of Laboratory zijn de mini-trainingen. Tijdens de mini-trainingen gaat een kleine groepje deelnemers aan de slag met een specifiek onderwerp. Er is een mini training over Elementanalyse en een over Liquid handling.

TechAward

De 𝗧𝗲𝗰𝗵𝗔𝘄𝗮𝗿𝗱 𝟮𝟬𝟮𝟮 is dé prijs voor de meeste innovatieve producten of technologieën  voor het laboratorium. Uit alle inzendingen zijn voorafgaand aan de beurs vier inzendingen genomineerd. Deze bedrijven presenteren hun innovatie tijdens de beurs op de TechAward galerij.

Tijdens de beurs op dinsdag, woensdag en donderdag kan je jouw stem uitbrengen op de innovatie die volgens jou alles in zich heeft om de TechAward in de wacht te slepen. Aan het einde van de beursweek maken wij de winnaars bekend.