LabNL 2023: goede gesprekken, veel gezelligheid en drukte in de seminarzalen

LabNL 2023: goede gesprekken, veel gezelligheid en drukte in de seminarzalen Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

De nieuwe LabNL-beurs is met mooie cijfers afgesloten. In totaal vonden 1791 belangstellenden van 26 tot en met 28 september hun weg naar de Jaarbeurs in Utrecht. Met 65 exposanten was de laboratoriumbranche goed vertegenwoordigd: van analyseapparatuur tot veiligheidsdeuren en (tweedehands) laboratorium meubels.

Een fit brein in een fit lichaam

De seminars en presentaties werden goed bezocht en gewaardeerd. Tijdens het seminar ‘Ontwikkelingen in DNA-technologieën’ inspireerden de sprekers het publiek met hun visie op DNA-onderzoek en gaven ze ons een voorproefje van toekomstige ontwikkelingen. Voor alle vragen over data en efficiënter werken konden de bezoekers terecht bij het seminar ‘Laboptimalisatie en data.’ De populairste lezing was de keynotepresentatie van hoogleraar Erik Scherder. Hij riep zijn toehoorders op om prioriteit te geven aan beweging om zo het brein ‘fit’ te houden. 

Aan de slag met praktische workshops

Naast lezingen konden de bezoekers meedoen aan workshops. Zo maakten de deelnemers kennis met de 5S-verbetermethode, dachten ze kritisch na over duurzaamheidsoplossingen en kwamen ze meer te weten over de voor- en nadelen van detectiesystemen. Maar er was ook aandacht voor ergonomisch werken en hulp bij het kiezen voor de juiste HPLC-kolom. 

Marketing Communicatie Cup

Op woensdagavond vond de exposantenborrel plaats. Het was een drukbezochte bijeenkomst en uiteraard werd tijdens de borrel ook de felbegeerde Marketing Communicatie Cup uitgereikt. De eerste plek ging naar Isogen Life Science, BOOM werd tweede en op de derde plaats is The Baker Company geëindigd.

Beursdagkrant

Tijdens de beurs hebben we elke dag een beursdagkrant gemaakt om de bezoekersaantallen en andere interessante nieuwtjes te delen. Wil je deze teruglezen? Dat kan via onderstaande linkjes. 

Beursdagkrant dinsdag 26 september

Beursdagkrant woensdag 27 september

Beursdagkrant donderdag 28 september