Verhoog kwaliteit met sequencing

Verhoog kwaliteit met sequencing Door: FHI

Sequencing resulteert in nauwkeurigere werkprocessen, werkverlichting van repeterende taken én in snellere diagnostisering van de patiënten. Sake van Wageningen van GenDX en Patrick van Zon van WKZ Utrecht ervaarden het zelf in hun werkomgeving na de implementatie ervan. Zij vertellen u meer over de voordelen en hun ervaring met sequencing.

De NGSgo-workflow van GenDX begint met een target-specifieke amplificatie, gevolgd door een NGS library preparation stap voorafgaand aan het daadwerkelijke sequencen. Deze NGS library preparation stap is in dit proces het meest arbeidsintensief en dat is dan ook de reden dat GenDX ervoor heeft gekozen heeft om deze steeds verder te automatiseren.

De automatisering van de DNA extractie uit bloed en het prepareren van de samples voor het sequencen bij het WKZ Utrecht heeft natuurlijk de throughput enorm verhoogd. Maar wat voor de patiënt veel belangrijker is dat de doorlooptijd van de diagnostiek hierdoor aanzienlijk is versneld.

Wilt u ook de foutgevoeligheid omlaag brengen en sneller werken zonder dat de kwaliteit verloren gaat? Laat uzelf inspireren bij deze sprekers en doe nieuwe inzichten op.

Schrijf nu in voor LabAutomation