Veilig toegang op afstand tot PLC's en data verzamelen met IXON Cloud

Veilig toegang op afstand tot PLC's en data verzamelen met IXON Cloud Door: IXON B.V.

Een van de meestgebruikte toepassingen van hedendaagse industriële remote access-oplossingen is zonder meer het op afstand analyseren en oplossen van machineproblemen. Superhandig natuurlijk dat je op afstand storingscodes kunt zien van PLC's of sensoren en dat je niet alleen kunt meekijken naar de aanwezige HMI, webserver of IP camera, maar dat je deze ook gewoon kunt bedienen alsof je ernaast staat.

Bij IXON zijn we er vol van overtuigd dat dit slechts het begin is. Steeds meer van onze klanten starten met het verzamelen van data om hun machines te monitoren, patronen te herkennen of typische kengetallen van een machine inzichtelijk te maken voor iedereen in een bedrijf - van werkvloer tot directiekamer - via eenvoudig op te zetten dashboards.

Ook het afvuren van een alarm naar medewerkers, zodat er bij storingen snel wordt opgetreden, is iets waar steeds meer vraag naar is. Machinebouwers en producenten realiseren zich dat dit een eerste stap is om de concurrentie het hoofd te bieden.

Dankzij onze white label mogelijkheden kunnen machinebouwers zo eenvoudig een eigen serviceportal aan hun klanten aanbieden in hun eigen branding. En als machinebouwer hoef je je niet druk te maken om veiligheid. Dat doen wij wel!

Wat biedt IXON?

  • Veilige end-to-end oplossing
  • Eigen router (IXrouter) met ethernet, wifi en 3G/4G dataverbinding
  • Machines dankzij ingebouwde firewall afgeschermd van bedrijfsnetwerk en internet 
  • Ondersteuning voor industriële protocollen, zoals OPC-UA, Modbus TCP, Siemens S7, Ethernet/IP en Bacnet
  • Eenvoudig in gebruik en onderhoudsarm

Kijk voor meer informatie op onze site of neem vrijblijvend contact op.