Terugblik op matchmaking evenement over 'Elektrificatie van transport’ en ESD lunchsessie over Ionisatie

Terugblik op matchmaking evenement over 'Elektrificatie van transport’ en ESD lunchsessie over Ionisatie Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Op woensdag 6 maart waren 30 leden van de EMC-ESD / EMVT vereniging aanwezig bij de bijeenkomst over 'Elektrificatie van transport' op de Universiteit Twente. Na 6 boeiende en technische presentaties over Power en EMC sloten we de dag af met een rondleiding door de Power/EMC labs van de Universiteit Twente.

Zoals ook in de presentaties naar voren kwam, zijn er op het gebied van verdere elektrificatie van transport nog veel uitdagingen en stappen te zetten. Deze uitdagingen vereisen samenwerking tussen elektrotechnici, materiaalwetenschappers, werktuigbouwkundigen en experts op het gebied van auto's, maritiem, lucht- en ruimtevaart. Daarom zal dit onderwerp in de toekomst zeker weer terugkomen in onze activiteiten.

ESD lunchsessie over Ionisatie
Op 28 maart gaf Diederick Banté van Simco-Ion Technology Group een online lunchsessie over Ionisatie. In zijn presentatie ging Diederick Banté in op de vraag ‘Wat te doen als de eisen van een klant niet meer te vervullen zijn met een standaard ionisatie oplossing als een ventilator of staaf?’.

Doordat componenten steeds gevoeliger worden voor statische lading kruipt het maximaal toegestane voltage steeds verder richting 0V. Naast dat dit van invloed is op het ionisatie proces zelf komt ook de bewaking en verslaglegging op een hoger niveau te liggen. Diederick ging uitgebreid in op wat de mogelijkheden rondom de 0V zijn.

Voor geïnteresseerde leden kan de opname van de lunchsessie en de presentaties over ‘Elektrificatie van transport’ worden bekeken/gedownload via de ‘Mediabibliotheek’ op de EMC-ESD website.