Werken bij FHI

Denk je graag na over praktische oplossingen voor complexe maatschappelijke vraagstukken? Ben jij op de hoogte van de laatste actualiteiten op het gebied van technologie, duurzaamheid, klimaat en innovatie, en ben je daarnaast energiek en ambitieus? Stuur dan direct je CV en motivatiebrief, want dan willen we meer van jou weten!

FHI, federatie van technologiebranches waakt over en komt actief op voor de belangen van haar leden. En is een directe gesprekspartner van de overheid en de politiek. Om haar invloed op beleid en informatievoorziening naar de leden nog verder te versterken, is FHI voor de algemene lobby-onderwerpen aangesloten bij en heeft zitting in het Hoofdbestuur van MKB Nederland/VNO-NCW.

 

FHI is – in verband met de uitbreiding van haar activiteiten – op zoek naar een

 

Beleidsmedewerker Public Affairs (36-40 uur)

 

Je bent een gedreven professional en hebt circa 3-5 jaar ervaring als beleidsmedewerker.


Wat ga je doen?

 • Je ondersteunt en werkt samen met de FHI-directie bij de selectie van de – specifiek voor de achterban van FHI – relevante dossiers met als speerpunten: industriebeleid, duurzaamheid en onderwijs/ arbeidsmarkt
 • Op basis van deze (inhoudelijke) dossiers zorg je voor een concrete samenvatting van de voor de leden van FHI relevante punten, alsmede te nemen acties
 • Je werkt samen met (groepen van) leden om hun inhoudelijke expertise, afhankelijk van het thema/speerpunt, in te bedden in de communicatie naar de verschillende stakeholders
 • Je ondersteunt en vervangt de FHI-directie wanneer die verhinderd is bij de communicatie naar overheden en politiek
 • Je onderhoudt nauw contact met alle in- en externe stakeholders, overheid, politiek, brancheorganisaties en andere samenwerkingsverbanden in de sector en in de keten van FHI.

Wie zoeken wij?

Gezien de diversiteit aan contacten die je onderhoudt

 • ben je een stevige, doch prettige persoonlijkheid met goed gevoel voor organisatorische verhoudingen en weet je zowel in- als extern een relatienetwerk op te bouwen en te onderhouden
 • kun je mensen motiveren, inspireren en verbinden
 • is kennis van of affiniteit met innovatie, technologie/automatisering noodzakelijk om deze functie goed te kunnen vervullen.

Een proactieve, praktische instelling, een gezonde dosis humor en een hands-on mentaliteit zijn een must.

Je beschikt over HBO/WO werk- en denkniveau en hebt kennis van politieke en maatschappelijke verhoudingen en belangen.
Je hebt 3 tot 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie (bijvoorbeeld als beleidsmedewerker, persoonlijk medewerker van een Kamerlid, etc.)

Team

Je maakt deel uit van het team ‘Interactie branches – belangenbehartiging’ en legt verantwoording af aan de adjunct-directeur Branches.

Wat bieden we jou:

 • Een arbeidsovereenkomst voor de periode van een jaar met uitzicht op verlenging/vast contract
 • Afwisselend en uitdagend werk in een professionele werkomgeving met veel ruimte voor eigen initiatieven en groeimogelijkheden
 • 29 vrije dagen (o.b.v. een 40-urige werkweek)
 • Een uitdaging om bij te dragen aan een mooier en duurzamer Nederland.

Het salaris valt, afhankelijk van je kennis en ervaring in de schaal € 2.925,- tot maximaal € 4.178,-  bruto per maand (o.b.v. een 40-urige werkweek).

Over FHI:
FHI is het uitvoerend bureau van vijf brancheorganisaties voor technologiebedrijven die in de Nederlandse markt actief zijn als aanbieders van industriële elektronica, industriële automatisering, gebouwautomatisering, laboratorium technologie en medische technologie.
De activiteiten binnen FHI zijn verdeeld over drie aandachtsgebieden: collectieve marketing, belangenbehartiging en individuele dienstverlening.
Het bureau van FHI met ruim 30 medewerkers is gevestigd in Leusden.

Kijk voor meer informatie over FHI op www.fhi.nl

Meer informatie of solliciteren?

Heb jij interesse? Dan ontvangen wij graag voor 1 december 2019 jouw motivatie en CV.

Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Andreas Meijer (adjunct-directeur Branches; a.meijer@fhi.nl) of Marina van den Berg (HRM; m.van.den.berg@fhi.nl); telefoon 033 465 7507.