Werken bij FHI

Lijkt het je leuk om bij ons te komen werken?

 

FHI heeft op dit moment de volgende vacature:


 

Wij zoeken een  

 

Content-specialist/redacteur (32-40 uur)

 

FHI, federatie van technologiebranches, is de brancheorganisatie voor technologiebedrijven die in de Nederlandse markt actief zijn als aanbieders van industriële elektronica, gebouwautomatisering, industriële automatisering en laboratorium technologie. Gezamenlijk hebben de vier branches bijna 700 leden en zij zijn constant in beweging.
Wij zoeken een content-specialist/redacteur die de verhalen en technologische innovaties van onze leden kan vertalen naar relevante content. Je werkt samen met content collega’s uit de branches, zij focussen op content uit de specifieke branche.. In deze overkoepelende rol kijk je vanuit de federatie en zoek je naar manieren om elkaar te versterken. Ook zie je kansen voor thema’s die in alle branches spelen en zoek je de samenwerking op bij overkoepelende thema’s zoals: AI, energietransitie en duurzaamheid.


Dit ga je doen

Je kan je voorstellen dat er ontzettend veel technologische innovatie plaatsvindt bij onze leden, soms met een grote maatschappelijke impact. Je wordt enthousiast van het ophalen van deze verhalen door middel van interviews en het vinden van de juiste contentvormen. Hiermee vergroot je de zichtbaarheid van de leden van de FHI-branches en draag je bij aan het delen van relevante kennis. Dat doe je door interessante en actuele content te schrijven/filmen/fotograferen voor onze platformen, relevante vakbladen en nieuwsbrieven. Daarnaast beheer je de contentplanning en help je strategisch om onze contentaanpak te versterken. 

 

Functieomschrijving:

 • Je ontwikkelt, schrijft, redigeert en publiceert doelgroepgerichte en onderscheidende web- en nieuwsbriefteksten volgens de contentplanning
 • Je stelt een contentplanning op met keuzes voor kanaal en vorm
 • Je maakt korte video’s voor onze socials
 • Je weet SEO effectief toe te passen;

 

Jouw profiel:

Je houdt van schrijven en hebt interesse in technologie. Je snapt wat content doet, weet SEO toe te passen en beseft dat beelden soms meer zeggen dan woorden. Je bent in staat om technische teksten om te zetten naar een leesbaar verhaal en weet hoe je met relevante artikelen meer traffic naar de FHI-site weet te krijgen. Ook vind je het leuk om proactief in contact te komen met onze leden voor verdieping en zo dicht op de innovaties te zitten in onze branches.

 

Daarnaast heb je:

 • een relevante opleiding (bijvoorbeeld journalistiek) op in ieder geval hbo-niveau afgerond
 • kennis en gevoel voor online media
 • een perfecte beheersing van de Nederlandse taal (spreken en schrijven)
 • kennis van WordPress en Social Media
 • enthousiasme voor technologie is een pré.

Je bent:

 • kritisch, met oog voor detail
 • innovatief, creatief, zelfstandig, doortastend en nieuwsgierig
 • leergierig en gaat zelf op onderzoek uit om kennis te vergaren over een bepaald onderwerp of thema
 • sociaal, collegiaal en klantgericht
 • handig met maken van foto’s en film
 • vindt het leuk content te blijven testen, verrijken en optimaliseren, het kan altijd beter!

 

Wij bieden:

Afwisselend en uitdagend werk in een professionele werkomgeving met een jong team en met veel ruimte voor eigen initiatieven.

De arbeidsvoorwaarden zijn in overeenstemming met de inhoud van de functie en afhankelijk van jouw ervaring en opleiding. Wij zijn op zoek naar een redacteur/contentspecialist, die bij ons in loondienst aan de slag gaat. Het startsalaris voor deze functie ligt tussen de 2.600 – 3.000 euro bruto per maand o.b.v. 40 uur.

 

Over FHI

FHI, federatie van technologiebranches, is de brancheorganisatie voor technologiebedrijven die in de Nederlandse markt actief zijn als aanbieders van industriële elektronica, gebouwautomatisering, industriële automatisering en laboratorium technologie. Deze vier branches hebben gezamenlijk ongeveer 700 leden.

De activiteiten binnen FHI zijn verdeeld over drie aandachtsgebieden: collectieve marketing, belangenbehartiging en individuele dienstverlening. Binnen deze gebieden organiseert FHI onder meer eigen vakbeurzen, events, ledenbijeenkomsten en marktonderzoeken.

Daarnaast biedt FHI haar leden een online platform aan waarmee de leden beter gevonden kunnen worden door hun klanten. Het platform bestaat uit diverse websites en is opgezet in een WordPress-omgeving. In dit platform kunnen FHI leden zich online profileren met o.a. een eigen bedrijfsprofiel en het plaatsen van content op fhi.nl en gekoppelde beurzen- en eventsites.

 

Informatie

Voor informatie over deze functie kun je contact opnemen met Josephine Faber, Online Marketing Manager josephine.faber@fhi.nl , telefoon: (033) 465 7507.

Enthousiast geworden? Solliciteer dan direct door je motivatie en CV per e-mail te sturen naar Marina van den Berg, HRM (marina@fhi.nl).