Werken bij FHI

Voor de branches Laboratorium Technologie en Gebouw Automatisering zoekt FHI op korte termijn een enthousiaste

 

Online redacteur (parttime 16 uur)

 

Dit ga je doen

Je vergroot de online zichtbaarheid en de vindbaarheid van de meer dan tweehonderd leden van de FHI-branches Laboratorium Technologie en Gebouw Automatisering. Dat doe je door interessante en actuele content te schrijven voor onze platformen en nieuwsbrieven. 


Functieomschrijving:

 • Je ontwikkelt, schrijft, redigeert en publiceert doelgroepgerichte en onderscheidende web- en nieuwsbriefteksten
 • Je weet SEO effectief toe te passen en hebt ervaring met Google Analytics.


Jouw profiel:

Je hebt twee tot drie jaar ervaring in het schrijven en redigeren, en weet als geen ander hoe online media werkt; je snapt wat content doet, weet SEO toe te passen en beseft dat beelden soms meer zeggen dan woorden. Je bent in staat om technische teksten om te zetten naar een leesbaar geheel en weet hoe je met content meer traffic naar de FHI-site weet te krijgen. Ook ben je sociaal ingesteld en kom je graag in contact met onze leden voor online ondersteuning en het schrijven van op maat gemaakte content.

Daarnaast heb je:

 • een relevante opleiding (bijvoorbeeld journalistiek) op in ieder geval Hbo-niveau afgerond
 • kennis en gevoel voor online media
 • een perfecte beheersing van de Nederlandse taal (spreken en schrijven)
 • kennis van WordPress en Social Media
 • enthousiasme voor technologie is een pré.

Je bent:

 • kritisch, met oog voor detail
 • innovatief, creatief, zelfstandig, doortastend en nieuwsgierig
 • sociaal, collegiaal en klantgericht
 • handig met maken van foto’s en eenvoudige filmpjes
 • vindt het leuk content en SEO te blijven testen, verrijken en optimaliseren, het kan altijd beter!


Wij bieden:

Afwisselend en uitdagend werk in een professionele werkomgeving met een jong team en met veel ruimte voor eigen initiatieven.
De arbeidsvoorwaarden zijn in overeenstemming met de inhoud van de functie en afhankelijk van jouw ervaring en opleiding. Wij zijn op zoek naar een online redacteur, die bij ons in loondienst aan de slag gaat.


Over FHI

FHI, federatie van technologiebranches, is de brancheorganisatie voor technologiebedrijven die in de Nederlandse markt actief zijn als aanbieders van industriële elektronica, gebouwautomatisering, industriële automatisering, laboratorium technologie en medische technologie. Deze vijf branches hebben gezamenlijk ruim 800 leden.

De activiteiten binnen FHI zijn verdeeld over drie aandachtsgebieden: collectieve marketing, belangenbehartiging en individuele dienstverlening. Binnen deze gebieden organiseert FHI onder meer eigen vakbeurzen, events, ledenbijeenkomsten en marktonderzoeken.

Daarnaast biedt FHI haar leden een online platform aan waarmee de leden beter gevonden kunnen worden door hun klanten. Het platform bestaat uit diverse websites en is opgezet in een WordPress-omgeving. In dit platform kunnen FHI leden zich online profileren met o.a. een eigen bedrijfsprofiel en het plaatsen van content op fhi.nl en gekoppelde beurzen- en eventsites.

 

Informatie

Kijk voor meer informatie over FHI op www.fhi.nl en voor de branches Laboratorium Technologie en GebouwAutomatisering op https://fhi.nl/laboratoriumtechnologie/ en https://fhi.nl/gebouwautomatisering/.

Voor informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marina van den Berg, HRM (marina@fhi.nl), telefoon: (033) 465 7507.

 

Solliciteren?

Stuur snel je cv met motivatiebrief naar Marina van den Berg, HRM (marina@fhi.nl).