FHI-Ledenbijeenkomst ‘Bedrijfsopvolging binnen familiebedrijf Simac’


 

 

Bedrijfsopvolging bij Simac Electronics: Maartje als CEO – Het overdrachtsproces besproken

Donderdag 23 november 2023 | 15.45 uur – 18.00 uur (incl. FHI-ledennetwerkborrel)

Locatie: FHI, Leusderend 12 in Leusden

Tijdens deze ledenbijeenkomst delen Eric en Maartje van Schagen openhartig hun ervaringen over de bedrijfsopvolging binnen familiebedrijf Simac, waar Maartje het stokje als CEO van Eric per 1 oktober jl. heeft overgenomen. Laat je inspireren door de inzichten en lessen over bedrijfsopvolging, leiderschapstransitie maar ook de emotionele kanten.

Het programma: 

15.15 uur: ontvangst

15.45 uur: welkom door FHI-directielid: Andreas Meijer

15.50 uur: interactieve presentatie Eric en Maartje van Schagen

16.45 uur: netwerkborrel met hapje/drankje

 

Wat kan je verwachten tijdens deze bijeenkomst:

Simac Electronics is in 1971 opgericht door Mac van Schagen. Mac was de vader respectievelijk opa van Eric en Maartje. Het bedrijf biedt oplossingen aan op de gebieden van de informatie technologie, industriële elektronica en automatisering en smart solutions. In ruim 50 jaar is het uitgegroeid tot een organisatie met 19 werkmaatschappijen, 27 vestigingen, en ruim 1300 medewerkers in zes landen.

In 1989 volgde Eric zijn vader op als CEO van Simac. Na een periode van ruim 34 jaar heeft hij inmiddels zelf het stokje overgegeven aan zijn dochter Maartje. In een interactieve setting vertelt Eric over de historie van Simac. Hij belicht onder meer de jaren tachtig, waarin Simac in 1986 werd genoteerd aan de Amsterdamse Effectenbeurs en het huidige hoofdkantoor werd geopend. In 2014 haalde Eric het bedrijf weer van de beurs, transformeerde het tot een echt familiebedrijf wat het nu is. De waarde van klanten en personeel worden sterk benadrukt met het credo: “Met onze producten bouwen we oplossingen, onze mensen maken het verschil.”

Tijdens Eric’s voorzitterschap bij onze vereniging FHI  – van 2010 tot 2016  – zette hij sterk in op samenwerking, bedrijfsondersteuning en het benadrukken van de rol van technologie bij het oplossen van maatschappelijke problemen. Ook zette hij de mens centraal.

Maartje werkt sinds 2009 bij Simac en is sinds 1 oktober 2023 de ‘kersverse’ CEO, waarbij ze Eric opvolgt na een lange periode van leiderschap. Ze brengt acht jaar ervaring bij Simac IT NL, de grootste werkmaatschappij binnen het bedrijf, met zich mee. Maartje bespreekt hoe Simac er nu uitziet en of het nu allemaal anders gaat? Want er zijn immers verschillen in karakter, generatie en de wereld verandert snel…

Dit is meteen het bruggetje naar hoe het proces van bedrijfsopvolging van Eric naar Maartje is verlopen. In de praktijk spelen hierbij vele vragen, zoals kies ik tussen een opvolger uit de familie of van buitenaf, verandert hiermee onze cultuur en onze visie en strategie, en hoe vermijden we valkuilen? Wat de rol van belangrijke spelers, zoals de raad van commissarissen, de directie, het managementteam en de familie is in dit proces, wordt ook besproken. Maar vergeet ook naast de zakelijke aspecten niet wat dit gehele traject doet op emotioneel vlak?

Mis deze kans niet om deel te nemen aan deze boeiende discussie en leer van de ervaringen op het gebied van bedrijfsopvolging en leiderschap.

Na afloop van de bijeenkomst is er ruimschoots de gelegenheid om bij te praten met je branchegenoten tijdens de FHI-ledennetwerkborrel.

Meld je aan en reserveer jouw plek voor 23 november 2023. We kijken ernaar uit je te verwelkomen!

 

Locatie:

Landgoed Leusderend
FHI, federatie van technologiebranches
Leusderend 12
3832 RC Leusden

Parkeren kan (gratis) op het terrein van Landgoed Leusderend.

Hier vind je de Routebeschrijving naar FHI, federatie van technologiebranches.

Eric van Schagen

 

Maartje van Schagen