Interactie tussen branches: Onderwijs 28 januari 2021


Onderwijsbijeenkomst 28 januari 2021

 

Datum: 28 januari 2021

Tijd: 12.30-17.30

Locatie: Online


‘De juiste studenten op de juiste plek’

Deze zin typeert het doel van deze bijeenkomst. Tezamen met U-Talent, Jet-Net & TechNet en Toekomstlab/Nexxdott krijgen deelnemers aan deze bijeenkomst een beeld van de koppeling tussen middelbare scholen, onderwijsinstellingen en de visie op het bedrijfsleven.

Deze drie organisaties hebben banden en kennis van scholieren die eventueel richting de techniek willen. Zo gaan er bijvoorbeeld door activiteiten van U-Talent jaarlijks 750 leerlingen naar de Hannover Messe. De organisaties geven gedurende de bijeenkomst inzicht in hun projecten en hoe zij scholieren voeden in hun keuze voor een vervolgopleiding. Hier kunnen FHI-leden van leren en wellicht op inhaken. Centraal staat de vraag: hoe kunnen we meer studenten enthousiasmeren voor technisch geschoolde beroepen?

Wat haalt u uit de workshop van U-Talent?

U-Talent is een samenwerkingsverband tussen de Universiteit Utrecht, de Hogeschool Utrecht en bijna 50 partnerscholen uit de (brede) regio Utrecht. Het doel van U-Talent is om het regionale onderwijs in het VO én in de bachelor van het HO te versterken en de aansluiting tussen VO en HO te verbeteren. Bij U-Talent krijgen leerlingen de kans om hun talenten te ontwikkelen. Docenten kunnen bij ons hun onderwijs versterken.

U-Talent organiseert activiteiten voor docenten en voor leerlingen. Om dit te bereiken zou U-Talent ook graag activiteiten willen ontplooien in samenwerking met het bedrijfsleven: veel leerlingen komen immers na hun studie in het bedrijfsleven terecht; een goed zicht op dit bedrijfsleven helpt dan bij het vinden van de juiste (studie)plek.

Wat haalt u uit de workshop van Jet-Net & TechNet?

Jongeren verschillen in hun houding ten aanzien van techniek. En elk type jongere vraagt om een andere manier van aanspreken. Dat weten we dankzij het Bèta&TechMentality-model. In de workshop van Jet-Net & TechNet gaan we praktisch aan de slag met dit model. Na afloop van de workshop heeft u kennis van het Bèta&TechMentality-model, inzicht in verschillende drijfveren van jongeren en praktische handvatten om meer jongeren te kunnen aanspreken voor een technische opleiding of baan.

Wat er in ieder geval aan bod komt:

  • Hoe u jongeren kunt enthousiasmeren voor techniek en technologie met behulp van het Bèta&TechMentality-model.
  • Welke activiteiten scholen en bedrijven kunnen ondernemen om jongeren te enthousiasmeren voor een loopbaan in de techniek.

Wat haalt u uit de workshop van Nexxdott?

In de workshop van Nexxdott laten zij u op een praktische en interactieve wijze zien en ervaren wat een toekomstlab is. U gaat naar huis met concrete handvatten voor:

  • Hoe u generatie Z kunt interesseren voor technologie
  • Hoe u verbinding kunt maken met jongeren en met middelbare scholen
  • Hoe u jongeren kunt inspireren, want techniek zit in iedere branche en in elk beroep.

Programma 28 januari 2021:

12:30 – 13:00 uur Ontvangst met lunch in het Atrium van FHI
13:00 – 13:15 uur Start van de middag door FHI
13:15 – 14:15 uur Drie groepen verdeeld over de drie organisaties (1)
14.15 – 14.30 uur Pauze
14:30 – 15:30 uur Drie groepen verdeeld over de drie organisaties (2)
15:30 – 16:30 uur Drie groepen verdeeld over de drie organisaties (3)
16:30 – 17:30 uur Afsluiten met een borrel

Vragen of opmerkingen? Stuur dan vooral een mail aan Jesse Markus.

Aanmelding FHI Interactie tussen branches - Onderwijsbijeenkomst januari 2021

Met dit formulier kunt u zich aanmelden voor de FHI Interactie tussen branches - Onderwijsbijeenkomst. Deelname aan deze bijeenkomst is kosteloos.