Interactie tussen branches en onderwijs 28 januari 2021


Onderwijsbijeenkomst

 

Datum: 28 januari 2021

Tijd: 15.00 – 16.30 uur 

Locatie: Online, via MS Teams


Jongeren zijn kansen voor bedrijven

De juiste jongeren op de juiste plek krijgen. Dat is het doel van de organisaties U-Talent, Jet-Net & TechNet en Nexxdott. In deze bijeenkomst krijgen deelnemers  een beeld van de verbindingsmogelijkheden tussen middelbare scholen, onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven. We laten zien dat – juist in coronatijd -jongeren kansen zijn voor bedrijven.

Genoemde organisaties hebben banden en kennis van scholieren die richting de techniek willen. Zo gaan er bijvoorbeeld door activiteiten van U-Talent jaarlijks 750 leerlingen naar de Hannover Messe. De organisaties geven gedurende de bijeenkomst inzicht in hun projecten en hoe zij scholieren voeden in hun keuze voor een vervolgopleiding. Hier kunnen FHI-leden van leren en op inhaken. Hoe kunnen jongeren waardevolle bijdragen leveren aan toekomstvragen van uw bedrijf?

Wat haalt u uit de workshop van U-Talent?

U-Talent is een samenwerkingsverband tussen de Universiteit Utrecht, de Hogeschool Utrecht en bijna 50 partnerscholen uit de (brede) regio Utrecht. Het doel van U-Talent is om de aansluiting tussen VO en HO te verbeteren en het regionale onderwijs te versterken van zowel VO als HO-bachelor. Docenten kunnen bij ons terecht voor nascholingsactiviteiten. Daarnaast krijgen leerlingen bij U-Talent de kans om hun talenten te ontdekken en ontwikkelen. Hiervoor neuzen ze rond bij de universiteit, hogeschool, wetenschappelijke instituten én het bedrijfsleven.

We geven tijdens deze meeting een aantal voorbeelden van onze activiteiten, waarbij soms dus ook het bedrijfsleven betrokken wordt. U-Talent zou graag nog meer activiteiten willen ontplooien in samenwerking met het bedrijfsleven: veel leerlingen komen immers na hun studie in het bedrijfsleven terecht; een goed zicht op dit bedrijfsleven helpt dan bij het vinden van de juiste (studie)plek.

Wat haalt u uit de workshop van Jet-Net & TechNet?

Jongeren verschillen in hun houding ten aanzien van techniek. En elk type jongere vraagt om een andere manier van aanspreken. Dat weten we dankzij het Bèta&TechMentality-model. In de workshop van Jet-Net & TechNet gaan we praktisch aan de slag met dit model. Na afloop van de workshop heeft u kennis van het Bèta&TechMentality-model, inzicht in verschillende drijfveren van jongeren en praktische handvatten om meer jongeren te kunnen aanspreken voor een technische opleiding of baan.

Wat er in ieder geval aan bod komt:

  • Hoe u jongeren kunt enthousiasmeren voor techniek en technologie met behulp van het Bèta&TechMentality-model.
  • Welke activiteiten scholen en bedrijven kunnen ondernemen om jongeren te enthousiasmeren voor een loopbaan in de techniek.

Wat haalt u uit de workshop van Nexxdott?

In de workshop van Nexxdott maakt u kennis met Toekomstlab. U gaat naar huis met concrete handvatten voor:

  • Hoe u jongeren kunt inspireren en interesseren voor toekomstmogelijkheden in uw bedrijf.
  • Hoe u verbinding kunt maken met jongeren en hen aan uw bedrijf kunt binden met Toekomstlab.

Programma 28 januari 2021:

14.45- 15.00 uur Online inloop onderwijsbijeenkomst
15.00 uur Start bijeenkomst
15.00 – 15.10 Introductie door FHI
15.10 – 15.35 U-Talent
15.35 – 15.50 Jet-Net & TechNet
15.50 – 16.05 Nexxdott
16.05 – 16.30 Q&A en mogelijkheid tot break-out sessies

Vragen over de bijeenkomst of suggesties voor het programma? Stuur dan een mail aan Jesse Markus.

Aanmelding FHI Interactie tussen branches - Onderwijsbijeenkomst januari 2021

Met dit formulier kunt u zich aanmelden voor de FHI Interactie tussen branches - Onderwijsbijeenkomst. Deelname aan deze bijeenkomst is kosteloos.