Themasessie Interne Communicatie Ethiek


Net na zevenen, je maakt het plan om te gaan sporten of je kinderen liggen net in bed.
Tóch even controleren of je reactie hebt op dat belangrijke mailtje van je werk. Geen antwoord?
Dan nog maar een herinnering. En hé, je manager stuurt nog een interessant bericht uit het Financieel Dagblad – snel even lezen, dan kun je meteen reageren. En ook meteen op die appjes van je team. En toen was het half 10… Happy?

Sinds 2018 heeft dit gedrag vanuit wetenschappelijk onderzoek een naam: Telepressure.
Bijna 50% van (vooral) hoger opgeleid werkend Nederland heeft ‘last’ van dit fenomeen.
Dat is misschien wel de helft van jouw bedrijf!

In een interactieve en praktische thema-sessie gaan we aan de slag met de (vooral digitale) interne communicatie binnen jouw organisatie. Tot hoe laat kun je die ene collega nog bellen? Of kun je hem misschien toch beter appen? Wie zet ik wanneer in de cc van mijn mail? En waarom eigenlijk?
Is het slim om juist s ’avonds laat nog een mail te versturen om verschillende redenen? Of juist niet?

En hoe gaat dat binnen jouw bedrijf?

Op dinsdag 12 december organiseert FHI in samenwerking met Fré Boels van ISA training en coaching de Themasessie Interne Communicatie Ethiek voor leden. Hierin worden deze vragen besproken en wordt samen gekeken naar hoe je dit binnen jouw bedrijf vorm kan geven. Deze themasessie vindt plaats bij FHI in Leusden van 13 uur tot 15 uur.

Graag ga ik samen met jullie opzoek naar helderheid, een visie en misschien wel een beweging richting gedragsverandering. Op voorhand heb ik zéker niet de wijsheid in pacht en waarschijnlijk bestaat in deze ‘goed’ en ‘fout’ niet eens. Wel kunnen we elkaar zéker helpen, inspireren en inzichten geven.

De volgende onderwerpen zullen in de thema-sessie centraal staan:

  • Verschillende (digitale) kanalen
  • Een passend kanaal per doeleinde
  • CC-gebruik
  • De ‘werktijden’ van de medewerker
  • Obstakels en dillema’s

De thema-sessie wordt afgesloten met praktische tips en handvatten, waarmee je direct aan de slag kunt. De setting is er op ingericht dat de deelnemers vragen kunnen stellen en onderlinge ervaringen kunnen uitwisselen. In de workshop is er ook ruimte voor de persoonlijke case. Vooraf kun je deze insturen en deze zal in de workshop (anoniem) behandeld worden.

Daarnaast kun je bij het aanmelden van te voren jouw verwachtingen en vraagstukken doorgeven aan de spreker.

Aanmelden voor deze themasessie is kosteloos en kan via dit formulier. Let op! Deze sessie is alleen voor medewerkers van FHI-leden.

Themasessie Interne Communicatie Ethiek
12 december 2023 bij FHI in Leusden
van 13 uur tot 15 uur

In samenwerking met:


Fré Boels
ISA Training & Coaching