FHI corona-update, 11 februari 2021

Kort coronanieuws

  • Het RIVM meldt donderdag 4472 nieuwe bevestigde coronabesmettingen. Dat is hoger dan het gemiddelde van vorige week (3440). De bezetting in de ziekenhuizen nam iets af.
  • In 2021 zal de Nederlandse economie slechts 1,8 procent groeien. Deze mate van economische groei is de laagste die de Europese Commissie (EC) voor de negentien eurolanden dit jaar verwacht. Daar staat tegenover dat de Nederlandse economie minder hard is geraakt door de coronacrisis dan veel andere landen binnen de eurozone, schrijft De Volkskrant.
  • De Belgische economie kan in de tweede helft van 2022 weer even groot zijn als voor corona, zo schat de EC in. De commissie denkt dat de Belgische economie dit jaar op 3,9 procent uitkomt, meldt de VRT.
  • De Rabobank heeft over 2020 een winst van ruim 1 miljard euro gemaakt. Toch laat de bank weten dat het de komende jaren vijfduizend banen gaat schrappen.
  • Het ziekteverzuim kwam in het laatste kwartaal van 2020 uit op 4,9 procent. Dat is de hoogste score sinds 2002, zo meldt het CBS. Vooral in de gezondheids- en welzijnszorg lag het percentage met 6,8 procent erg hoog.

 

Doe mee aan de FHI corona-enquête

Om binnen onze technologiebranches over een actueel beeld te kunnen beschikken van de (economische) impact van de coronacrisis op bedrijven, vragen wij al onze leden periodiek om deel te nemen aan een korte enquête. Heeft u de uitnodiging voor deelname gemist en wilt u alsnog meedoen? Mail dan naar marktonderzoeken@fhi.nl.

 

Of bekijk de eerdere enquêteresultaten voor uw branche:
https://fhi.nl/nieuws/meer-bedrijven-vrezen-problemen-door-aanhoudende-coronacrisis/

 

 

FHI Technologie Podcast #6 – Martin Staal (Kuijpers Gebouwautomatisering) en Tom Hundertmark (Royal HaskoningDHV)

In deze podcast leggen Martin Staal en Tom Hundertmark ons uit waarom gebouwautomatisering in al zijn facetten hoger op de agenda moet staan binnen de bouwkolom.

 

Beluister onze podcast:
https://fhi.nl/nieuws/fhi-technologie-podcast-6-martin-staal-kuijpers-gebouwautomatisering-en-tom-hundertmark-rhdhv/

 

 

Nieuwe visie VNO-NCW en MKB-Nederland: ‘Ondernemen voor Brede Welvaart’

Werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland hebben een nieuwe visie uitgebracht. Rondom de noemer ‘Brede Welvaart’ willen zij streven naar een samenleving met gelijke kansen en werk, een duurzame leefomgeving en voldoende economische groei om die brede welvaart mogelijk te maken.

 

Lees de nieuwe visie:
https://www.vno-ncw.nl/nieuws/ondernemersverenigingen-nieuw-rijnlands-model-met-brede-welvaart-als-kompas

 

 

Vierde aanvraagperiode NOW-regeling vergoedt meer loonkosten

Vanaf 15 februari kunnen bedrijven bij het UWV een aanvraag doen voor de vierde aanvraagperiode van de NOW-tegemoetkoming. Het percentage van de loonkosten die ondernemers maximaal vergoed kunnen krijgen, is verhoogd van 80 procent naar 85 procent. Dit betekent een hogere tegemoetkoming voor de maanden januari, februari en maart 2021.

 

Doe uw aanvraag bij het UWV:
https://www.uwv.nl/werkgevers/overige-onderwerpen/now/vierde-aanvraagperiode-now/index.aspx

 

 

Een gezond bedrijf, juist nu

Gezonde, vitale en enthousiaste werknemers zijn de motor van een succesvol bedrijf. En goed nieuws: u heeft hier invloed op. Heeft u een gezond en vitaal bedrijf? Check het direct met de gratis tools van onze partner ArboNed.

 

Lees ons artikel:
https://fhi.nl/nieuws/een-gezond-bedrijf-juist-nu/

 

 

VNG: in april besluiten over invoerdatum Omgevingswet

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) wil de Omgevingswet alleen invoeren met een werkend digitaal stelsel. In april moet de knoop worden doorgehakt of de geplande datum van
1 januari 2022 haalbaar is.

 

Lees ons artikel:
https://fhi.nl/nieuws/vng-in-april-besluiten-over-invoerdatum-omgevingswet/

 

 

Volgende week start het Energy Storage event online

Op 16 en 17 februari vindt het Energy Storage event voor de eerste keer in digitale vorm plaats. Gedurende twee dagen worden bezoekers in technische en interactieve webinars bijgepraat over actuele thema’s. Exposanten en plenaire sprekers delen hun kennis in aansprekende sessies waarin een grote rol voor publieksparticipatie is weggelegd.

 

Schrijf u kosteloos in:
https://fhi.nl/energystorage/

 

 

MarketingMonday – How to be found @fhi.nl & online

In dit webinar (op maandag 1 maart om 15:00 uur) nemen wij u mee in de opzet en de mogelijkheden van uw uitgebreide ledenprofiel en het plaatsen van nieuws op fhi.nl. Dit doen wij aan de hand van het fhi.nl dashboard. Door het invullen van uw uitgebreide ledenprofiel en het plaatsen van nieuws vergroot u uw online vindbaarheid en die van fhi.nl. Tenslotte geven wij u praktische tips en delen wij best practices.

 

Schrijf u in voor dit webinar:
https://event.webinarjam.com/register/420/n15vki43

 

 

Unieke app helpt operators bij Danone beter presteren

Mobiele applicaties in combinatie met clouddiensten kunnen productieomgevingen helpen efficiënter te opereren. Jorn Vroegh en Mike Dubach laten een praktijkvoorbeeld bij voedingsmiddelenconcern Danone zien, waarbij een app operators actief helpt hun werkzaamheden zelfstandig uit te voeren.

 

Lees ons artikel:
https://fhi.nl/nieuws/unieke-app-helpt-operators-bij-danone-beter-presteren/

 

 

Lees hier het FHI Coronadossier met de laatste ontwikkelingen en FAQ’s.