FHI corona-update, 15 oktober 2020

Kort coronanieuws

  • Het RIVM meldt 7833 nieuwe bevestigde coronabesmettingen op donderdag, 537 meer dan een dag eerder en een nieuw dagrecord. Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding meldt dat er in het ziekenhuis nu 1526 coronapatiënten liggen, van wie 313 op de IC. Dat is een toename van 51 patiënten.
  • Een door het Leidse bedrijf Breathomix ontwikkelde coronablaastest kan vanaf november worden ingezet bij teststraten van de GGD, schrijft Nu.nl. Het apparaat kan na enkele seconden coronabesmettingen uitsluiten door deeltjes te detecteren in de lucht die mensen uitademen. De hoop is dat de blaastesten zorgen voor minder druk op de bestaande testcapaciteit.
  • Een validatieproef van TNO en GGD Amsterdam met de TNO sneltest is succesvol afgerond. De uitslagen van de sneltests waren vergelijkbaar met de resultaten van standaard PCR-tests, meldt TNO.
  • Nederlandse banken denken dat de ‘lockdown light’ die is ingesteld om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, op de korte termijn een eind zal maken aan het economisch herstel van na de eerste golf. De Rabobank is het meest pessimistisch en verwacht een halvering van de groei volgend jaar, schrijft het FD.
  • Het CBS bericht dat in week 41 in totaal 49 bedrijven en instellingen failliet zijn verklaard. Dat is een toename van 2 ten opzichte van week 40.

 

Vergroot uw kans op krediet om te investeren

U heeft geld nodig om te kunnen investeren uw onderneming. Om te groeien, extra personeel aan te nemen of om nieuwe technologie te ontwikkelen. Maar hoe komt u aan zo’n lening?

 

Lees ons artikel:
https://fhi.nl/nieuws/vergroot-uw-kans-op-krediet-om-te-investeren/

 

 

Nieuwe campagne: ‘Werk zoveel mogelijk thuis’

Om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan doen MKB-Nederland, VNO-NCW en de vakbonden een beroep op werkgevers en hun medewerkers om – daar waar het kan – thuis te werken. Om de oproep te ondersteunen hebben MKB-Nederland en VNO-NCW hun eerder gestarte campagne hierop aangepast: ‘Voorkom een totale lockdown. Als het kan, werk thuis!’

 

Lees meer bij MKB-Nederland:
https://www.mkb.nl/nieuws/gezamenlijke-campagne-werk-zoveel-mogelijk thuis

 

‘Het flexibel inrichten van je onderneming in tijden van crisis’

Het coronavirus heeft ons allemaal nog steeds in de greep. Naast het om moeten gaan met de maatregelen om het virus in te dammen, zijn de economische gevolgen groot. Omzetten en winsten lopen terug, terwijl kosten en uitgaven blijven. Tijdens deze online workshop op vrijdag 30 oktober behandelen advocaten van Lexsigma Advocaten een aantal juridische kwesties en geven zij antwoorden op vragen.

 

Schrijf u in voor deze workshop:
https://fhi.nl/agenda/het-flexibel-inrichten-van-je-onderneming-in-tijden-van-crisis/

 

 

Interactie tussen branches: Data Science

Tijdens deze online bijeenkomst op maandag 16 november gaan experts in discussie met de betrokkenen over de inzet van data science in industrie, laboratoria, zorg en gebouwde omgeving. Twee organisaties zullen ingaan op de concrete cases met data science.

 

Schrijf u in voor deze sessie:
https://fhi.nl/agenda/interactie-tussen-branches-data-science-2/

 

 

OESO-richtlijnen: wat zijn het en wat heeft u eraan?

De OESO-richtlijnen voor multinationale ondernemingen maken duidelijk wat de Nederlandse overheid van bedrijven verwacht op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Deze richtlijnen gelden specifiek voor internationaal zakendoen en zijn geldig voor 48 andere landen.

 

Lees ons artikel:
https://fhi.nl/nieuws/oeso-richtlijnen-wat-zijn-het-en-wat-heeft-u-eraan/

 

 

 

Lees hier het FHI Coronadossier met de laatste ontwikkelingen en FAQ’s.