FHI corona-update, 17 december 2020

Kort coronanieuws

 

  • Op donderdag meldt het RIVM 12.844 nieuwe coronabesmettingen, 1642 meer dan woensdag. In dit totaalcijfer is wel een correctie meegenomen na een computerstoring, maar het RIVM noemt de aantallen hoog. Verder zijn er 221 coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis, een stijging van 79 personen.
  • Het coronavaccin van de Amerikaanse farmaceut Johnson & Johnson en het Nederlandse dochterbedrijf Jansen is volgens de Belgische topman Paul Stoffels eind maart of begin april klaar voor vaccinatieprogramma’s. Uiterlijk eind januari moet het onderzoek in de derde ronde zijn afgerond.
  • Door de coronacrisis krijgt de horeca een geschat omzetverlies van 40 procent voor zijn kiezen. Dat zegt het Economische Bureau van ING. Ook volgend jaar zal de horeca kampen met een omzetdaling van circa 20 procent. Het kan nog jaren duren voordat de omzetten weer op het oude niveau zijn.
  • Luchtvaartmaatschappijen TUI en Corendon stoppen met vakantievluchten. Verder zal minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) onderzoeken of het mogelijk is om voor reizigers op Schiphol een reisverklaring te verplichten.

 

FHI Technologie Podcast #3 – John van Leeuwen – Weidmüller

In FHI Technologie Podcast #3 spreken we met John van Leeuwen, business development manager process industry bij Weidmüller. Onder andere het thema cybersecurity en de impact van de coronacrisis komen langs.

 

Beluister onze podcast:
https://fhi.nl/nieuws/fhi-technologie-podcast-3-john-van-leeuwen-weidmuller/

 

Beluister nog meer FHI Technologie Podcasts:
https://fhi.nl/fhi-technologie-podcasts-overzicht/

 

 

Hamilton, MolGen en EWC Diagnostics slaan handen ineen om coronatestcapaciteit in Nederland op te schalen

Hamilton, MolGen en EWC Diagnostics gaan samenwerken om de testcapaciteit voor het COIVD-19 virus te vergroten. Volgens de drie bedrijven bieden zij een innovatieve totaaloplossing van patiëntmonster tot en met testresultaat.

 

Lees ons artikel:
https://fhi.nl/nieuws/hamilton-molgen-en-ewc-diagnostics-slaan-handen-ineen-om-coronatestcapaciteit-in-nederland-op-te-schalen/

 

 

Stemlokalen en stembureauleden gezocht

De Tweede Kamerverkiezingen vinden plaats op 17 maart 2021. Op dit moment is er nog een tekort aan stemlokalen vanwege de coronacrisis. Dit komt doordat veel locaties niet geschikt meer zijn vanwege de geldende coronamaatregelen. Veel gemeenten moeten daarom op zoek naar nieuwe en extra stemlokalen.

 

Lees ons artikel:
https://fhi.nl/nieuws/stemlokalen-en-stembureauleden-gezocht/

 

 

Meer investeringen in onderzoek en innovatie nodig

De Kenniscoalitie – een samenwerkingsverband van partijen in het Nederlands onderzoeks- en innovatieveld – is met een oproep gekomen naar de politiek. Zij roepen op tot een groei van het aantal investeringen in onderzoek en innovatie.

 

Lees ons artikel:
https://fhi.nl/nieuws/meer-investeringen-in-onderzoek-en-innovatie-nodig/

 

 

Start mkb-route in het hbo: kans voor bedrijven en studenten

Deze maand wordt gestart met de nieuwe ‘mkb-route in het hbo’ waarbij studenten tijdens hun studie de gelegenheid krijgen om te leren en werken in een mkb-bedrijf. De opleiding sluit hiermee aan op de vraag uit de praktijk. Deze maand wordt gestart met zeven pilotsamenwerkingen tussen hogescholen en het mkb.

 

Lees ons artikel:
https://fhi.nl/nieuws/start-mkb-route-in-het-hbo-kans-voor-bedrijven-en-studenten/

 

 

Huur een professionele webinarstudio bij FHI

FHI heeft voor onder andere het verzorgen van online events een professionele studio gebouwd. Deze studio is ruim voorzien van alle benodigde digitale middelen om bijvoorbeeld een webinar live via internet te streamen. Bovendien is de studio ook voor leden en niet-leden te huur.

 

Meer informatie over studiohuur:
https://fhi.nl/studiohuur/

 

 

Gedurende de feestdagen zal de FHI corona-update niet verschijnen. De eerstvolgende nieuwsbrief staat gepland op donderdag 7 januari 2021.
Wij wensen u namens FHI fijne feestdagen en een voorspoedig nieuwjaar.

 

 

 

Lees hier het FHI Coronadossier met de laatste ontwikkelingen en FAQ’s.