FHI corona-update, 22 oktober 2020

Kort coronanieuws

  • Het RIVM meldt dat er donderdag 9283 nieuwe coronabesmettingen bij zijn gekomen, 526 meer dan woensdag. Er zijn 238 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen van ziekenhuizen en 56 nieuwe patiënten liggen op de intensive care.
  • Volgens RTL Nieuws komen er begin volgende maand zeven snelteststraten. Defensie zal meehelpen bij de opbouw en mogelijk ook mensen gaan trainen. Het is nog niet duidelijk waar de snelteststraten komen en welke sneltest gebruikt zal worden.
  • In de maand augustus is het volume van investeringen in materiële vaste activa 8,6 procent lager dan in dezelfde maand in 2019, zo meldt het CBS. Deze krimp is groter dan eerdere maanden dit jaar. Vooral in (bedrijfs)voertuigen en gebouwen is minder geïnvesteerd.
  • Het Centraal Bureau voor de Statistiek bericht verder dat 46 bedrijven en instellingen in week 42 failliet zijn verklaard, 6 minder dan in week 41. Ook laat het CBS weten dat het consumentenvertrouwen in oktober lager ligt met een index van -30. Een maand eerder bedroeg het vertrouwen onder consumenten nog -28.
  • Mede door de coronacrisis hebben bedrijven hun budgetten voor cyber security met gemiddeld 10 procent verhoogd, zo blijkt uit een peiling van Motiv ICT Security onder 327 bedrijven. Ondernemers zouden tijdens de coronapandemie meer aanvallen signaleren, terwijl er ook specifieke phishingmails worden verstuurd rondom corona.

Oproep aan Nederlandse ondernemers: neem maatregelen voor Brexit

Minister Kaag en staatssecretaris Keijzer hebben een brief gestuurd naar alle ondernemers in Nederland. Het schrijven bevat een oproep om zich goed voor te bereiden op de naderende Brexit en hen daarnaast een hart onder de riem te steken in deze coronacrisis.

Lees ons artikel:
https://fhi.nl/nieuws/oproep-aan-nederlandse-ondernemers-neem-maatregelen-voor-brexit/

 

Europese plannen voor duurzame renovatie gebouwen

Eurocommissaris Frans Timmermans heeft plannen bekendgemaakt waarin EU-landen de komende tien jaar twee keer zoveel gebouwen moeten renoveren om zo het energieverbruik terug te dringen. Dit draagt bij aan de EU-doelstelling om in 2050 als Europese Unie geheel klimaatneutraal te zijn.

Lees ons artikel:
https://fhi.nl/nieuws/europese-plannen-voor-duurzame-renovatie-gebouwen/

 

Paneldiscussie: Wat is de impact van COVID-19 op de data-industrie?

In de huidige coronacrisis hebben bedrijven zich aan moeten passen. Personeel is thuis komen te werken. Om iedereen goed te kunnen laten werken vergt dit veel van de data-industrie. Wat voor impact heeft COVID-19 op de data-industrie? Tijdens een paneldiscussie op woensdag 11 november om 14:30 uur formuleren vier deskundigen antwoorden op deze vraag.

Meld u kosteloos aan voor het IT Infra event:
https://fhi.nl/itinfra/nieuws/paneldiscussie-wat-is-de-impact-van-covid-19-op-de-data-industrie/

Lees ook ons artikel ‘Het belang van een solide beveiliging aan de OT-zijde in datacenters’:
https://fhi.nl/itinfra/nieuws/het-belang-van-een-solide-beveiliging-aan-de-ot-zijde-in-datacenters/

 

NVDO Maintenance Webinar: “Europese standaard voor het beoordelen van assets”

Partnervereniging NVDO (Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud) organiseert op 30 oktober een webinar rondom het thema “Europese standaard voor het beoordelen van assets”. Daarin zal dieper op Asset Management worden ingegaan en op de manier waarop wij in Nederland de gebouwde omgeving beheren en onderhouden.

Lees meer over deze webinar:
https://fhi.nl/agenda/nvdo-maintenance-webinar-europese-standaard-voor-het-beoordelen-van-assets/

 

 

 

Lees hier het FHI Coronadossier met de laatste ontwikkelingen en FAQ’s.