FHI corona-update, 26 november 2020

Kort coronanieuws

  • Het RIVM meldt voor donderdag 4506 nieuwe coronabesmettingen. Dat zijn er 435 minder dan woensdag. Er zijn 192 nieuwe coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis, 42 meer dan woensdag.
  • De economie krimpt dit jaar met ruim 4 procent, minder dan de 5 procent waar het CBS eerder rekening mee hield. Wel zal het herstel in 2021 niet zo snel gaan als eerder werd voorspeld: de analisten van het CBS denken dat de groei uit zal komen op 2,8 procent, tegenover een eerdere voorspelling van 3,5 procent, meldt de NOS.
  • Italië en Frankrijk willen een nieuw Europees stimuleringspakket, schrijft het FD. Dit pakket zou zich meer moeten richten op de meest zwaar getroffen sectoren.
  • Duitsland wil volgend jaar mogelijk 180 miljard euro lenen voor de aanpak van de coronacrisis, bijna twee keer hoger dan de eerdere raming van 96 miljard euro. Het geld is nodig om de steun aan bedrijven te financieren, zo is te lezen bij NU.nl.
  • Het CBS meldt voor week 47 in totaal 55 bedrijven en instellingen — inclusief eenmanszaken – die failliet zijn gegaan. Dat zijn er vijftien meer dan in week 46.

 

Veel inschrijvingen op opengestelde TVL-regeling

Mkb-ondernemers die in het eerste kwartaal van dit jaar direct of indirect zijn geraakt door de coronacrisis, kunnen sinds 25 november een aanvraag doen voor de verbrede Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL).

 

Lees ons artikel:
https://fhi.nl/nieuws/veel-inschrijvingen-op-opengestelde-tvl-regeling/

 

 

Gratis online scholing voor uw werknemers via NL leert door

Afgelopen zomer hebben wij al bericht over het programma NL leert door. Deze week zijn de verleningsbeschikkingen voor het eerste aanvraagtijdvak verstuurd. Hierbij is besloten om veertien opleiders subsidie te verlenen. Hiermee kunnen zij kosteloos cursussen en trainingen aanbieden.

 

Lees ons artikel:
https://fhi.nl/nieuws/gratis-online-scholing-voor-uw-werknemers-via-nl-leert-door/

 

 

Het toepassen van digital twins in de vliegtuigmaakindustrie

Digital twins kunnen als virtuele afgeleide een positieve invloed hebben op al deels geautomatiseerde productieprocessen. Bij NLR (Koninklijk Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum) wordt een digital twin ontwikkeld voor het Resin Transfer Moulding (harsinjectie) proces als onderdeel van het productieproces van composiet onderdelen. Tijdens het Machinebouw event van 1 tot en met 3 december, dit jaar als online kennisweek, zal Erik Baalbergen van NLR tekst en uitleg geven.

 

Lees ons artikel:
https://fhi.nl/nieuws/het-toepassen-van-digital-twins-in-de-vliegtuigmaakindustrie/

 

 

Terugblik PLOT conferentie 2020

Op 24 november vond de PLOT conferentie digitaal plaats. We kunnen terugkijken op een succesvol event, waarbij de technische kennisoverdracht vanuit de exposanten en keynote sprekers erg gewaardeerd werd door de kijkers. Dit enthousiasme was terug te zien in het aantal vragen en de dankwoorden van de kijkers achteraf.

 

Lees ons artikel:
https://fhi.nl/nieuws/terugblik-plot-conferentie-2020/

 

 

FedEx/TNT: webinar over e-commerce en het competitief blijven in een wereld na corona

Online verkopen zijn voor veel bedrijven een belangrijke pijler geworden nu het coronavirus invloed heeft op de wereldwijde economie. In dit webinar over e-commerce worden tips en tools aangereikt over het competitief blijven in een wereld na COVID-19.

 

Bekijk de webinar:
https://fhi.nl/nieuws/fedex/tnt-webinar-over-e-commerce-en-het-competitief-blijven-in-een-wereld-na-corona/

 

Lees hier het FHI Coronadossier met de laatste ontwikkelingen en FAQ’s.