FHI corona-update, 5 november 2020

Kort coronanieuws

 

  • Het RIVM meldt voor donderdag 6996 nieuwe bevestigde coronabesmettingen, 650 minder dan woensdag. Ook de ziekenhuisopnames nemen af: in totaal liggen er 2512 covidpatiënten in de ziekenhuizen, 60 minder dan woensdag.
  • De Duitse economie herstelt zich van de gevolgen van de coronacrisis. In september groeide de orderportefeuilles van de industrie terwijl ook de consumptie toenam. De export groeide eveneens, meldt het Duitse ministerie van economische zaken.
  • ING schrapt wereldwijd duizend banen. Zo gaat het mes in de internationale zakenbank en sluit ING zijn kantoren in Zuid-Amerika en Azië. Ook stopt de bank met een groot softwareproject. De bezuinigingen zijn het gevolg van verslechterde resultaten in het derde kwartaal.
  • In de eerste acht maanden van dit jaar is de invoer met ruim 9 procent afgenomen ten opzichte van dezelfde periode in 2019. Volgens het CBS is vooral de inkoop van olie en gas aanzienlijk verminderd.
  • In week 44 – van 26 oktober tot 2 november – zijn 40 bedrijven en instellingen failliet verklaard. Dat zijn er 6 minder dan in week 43, meldt het CBS.

FHI-leden komen met snellere testmethodes voor opsporen corona

Met een tweede coronagolf die Nederland overspoelt, is de vraag naar tests groot. Ook de druk op GGD’s en de laboratoria wordt met de dag groter. Inmiddels gloort er wat hoop met de komst van sneltests in verschillende vormen. Tal van FHI-leden zijn volop bezig met de ontwikkeling van dergelijke testen. Wij spraken twee leden van de FHI-branche Laboratorium Technologie. Zij komen met producten op de markt die het grootschalig en snel testen op het COVID 19-virus mogelijk maken. Martin Donker van Isogen Life Science en Barry Leenders van Sanbio BV geven ons inzicht in de stand van zaken.

 

Lees ons artikel:
https://fhi.nl/nieuws/fhi-leden-komen-met-snellere-testmethodes-voor-opsporen-corona/

 

Lees ook: ‘van 2000 naar 6000 samples per dag in een paar maanden’:
https://fhi.nl/nieuws/van-2000-naar-6000-samples-per-dag-in-een-paar-maanden/

 

 

Terugblik FHI HRM-Actualiteitenseminar: corona houdt de gemoederen bezig

Het was onvermijdelijk: de coronapandemie speelde als een terugkerend thema een belangrijke rol in het FHI HRM-Actualiteitenseminar dat zich dit jaar, noodzakelijkerwijs, online afspeelde. En uiteraard kregen de deelnemers aan de webinars deskundige antwoorden op de vele vragen.

 

Lees ons artikel:
https://fhi.nl/nieuws/terugblik-fhi-hrm-actualiteitenseminar-corona-houdt-de-gemoederen-bezig/

 

 

Het belang van investeren in energie

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft een onderzoek gepubliceerd waaruit blijkt dat investeringen in duurzame energie bijna honderdduizend banen kunnen opleveren. Waar het aandeel investeringen in groene energie stijgt, daar neemt de werkgelegenheid toe. Een tendens die het CBS al enkele jaren waarneemt.

 

Lees ons artikel:
https://fhi.nl/nieuws/het-belang-van-investeren-in-energie/

 

 

Oproep: doe mee aan een onderzoek naar re- en nearshoring

Eerder informeerden wij u over re- en nearshoring in de maakindustrie en wat het precies is. De Denktank Coronacrisis van de SER, lobbyverenigingen en de Tweede Kamer zijn allemaal bezig met een antwoord te formuleren op de vraag hoe deze fenomenen kunnen bijdragen aan het versterken van de Nederlandse industrie.

 

Lees ons artikel:
https://fhi.nl/oproep-doe-mee-aan-een-onderzoek-naar-re-en-nearshoring/

 

 

Nieuwe webinars van FHI-partner Graydon

Graydon heeft twee nieuwe webinars op het programma staan. Een webinar die u direct online kunt bekijken draagt de titel ‘hoe risicovol is uw klantenportefeuille?’. Het webinar ‘betaalgedrag verbeteren’ start op dinsdag 24 november om 14.00 uur. Graydon en ICreative gaan in op alle aspecten van betaalgedrag, betalingstermijnen en -kortingen.

 

Webinar: Hoe risicovol is uw klantenportefeuille?
https://www.graydon.nl/RisicoAnalyse-Webinar

 

Webinar: Betaalgedrag verbeteren
https://www.graydon.nl/webinar-betaalgedrag-verbeteren

 

 

 

Lees hier het FHI Coronadossier met de laatste ontwikkelingen en FAQ’s.