Workshop Modern Belonen


Dinsdag 28 november 2023,
09.00 tot 13.00 uur (incl. lunch)

Locatie: FHI, Leusderend 12 in Leusden  


 

 

 

Programma

9.00 uur Ontvangst met koffie en thee
9.30 uur Modern belonen vraagt een andere manier van kijken naar mens en organisatie
10.30 uur Pauze
10.45 uur Het ontwerpen van een toekomstbestendig, flexibel functiehuis (interactief)
11.45 uur Pauze
12.00 uur Uitgangspunten voor het ontwerp van een salarishuis en verhogingsmethodiek.
13.00 uur Vragen, afsluitend lunch

Onderwerp

“De arbeidsmarkt piept en kraakt, daar zijn we allemaal getuige van. Met de aanhoudende lage werkloosheid en de schommelingen op de loonmarkt door de hoge inflatie van het afgelopen jaar, wordt er aan alle kanten aan ons getrokken. En ja, de hoge looneisen in de CAO’s worden ook gevoeld bij bedrijven zonder eigen CAO. Medewerkers zien wat er om hen heen gebeurt en willen meedoen, wat volkomen logisch is.

 

En hier duikt die allesbepalende vraag op: hoe sturen we onze onderneming soepel door deze schommelingen heen? Hoe zorgen we voor een robuust economisch beleid dat de huidige turbulentie aankan en tegelijkertijd de tevredenheid van onze medewerkers waarborgt? Een flexibel beloningsbeleid, dat zich aanpast aan de verlangens van de huidige generatie en tegen een stootje kan in een continu veranderende wereld, wordt steeds meer een niet te negeren onderwerp.

Hoe houdt jouw huidige functie- en salarishuis stand in deze tijden? Of wellicht realiseer je je nu dat het toch echt tijd wordt om er eentje op te zetten, want ad hoc beslissingen nemen op dit thema is niet de weg vooruit. Heb jij de tools in handen om alle vragen en wensen van je team op dit gebied te beantwoorden?

Tijdens deze workshop steken we de koppen bij elkaar en duiken we in de wereld van een modern en flexibel functie- en salarishuis dat helderheid en handvatten biedt voor iedereen – niet alleen op het gebied van beloning, maar ook rondom ontwikkeling.

We omarmen complexiteit en putten uit de wetenschappelijk gestaafde theorieën van Elliot Jaques en Robert Kegan, maar wel met een 21e-eeuwse twist.

Wij geloven dat het ontwerpen van een functiehuis verder gaat dan het evalueren van losstaande functies. Het draait om het kijken naar de organisatie als geheel, en het afstemmen van functies en afdelingen op de strategische ambities van je bedrijf. Zo wordt je functiehuis niet alleen een fundering voor beloning, maar ook een steunpilaar bij vragen over carrièreontwikkeling, opvolging en organisatieontwerp.

 

Laten we tijdens de workshop samen de eerste lijnen voor een functiehuis voor jouw organisatie uitzetten. We kijken naar verschillende manieren om je salarishuis vorm te geven.

Zin om met ons deze uitdaging aan te gaan? We ontmoeten je graag in de workshop!”

 

Aanmelden en kosten
Aanmelden kan via de aanmeldknop bovenaan deze pagina.
De deelnamekosten voor deze workshop bedragen € 199,- exclusief btw per persoon voor leden van FHI. Voor niet-leden € 349,- exclusief btw per persoon.

 

Locatie:

Landgoed Leusderend
FHI, federatie van technologiebranches
Leusderend 12
3832 RC Leusden

Parkeren kan (gratis) op het terrein van Landgoed Leusderend.

Hier vind je de Routebeschrijving naar FHI, federatie van technologiebranches.

 

Geke Schuiteman Organisatieontwerp, Rollen in kaart brengen, Beloning, Prestatiemanagement

Geke heeft vijfentwintig jaar ervaring in strategisch HR advies en als HR Manager/ Business Partner bij diverse, snelgroeiende software- en technologiebedrijven in Nederland.

Ze is gespecialiseerd in strategisch organisatieontwerp en strategisch en wendbaar HR. Ze heeft tal van organisaties mogen begeleiden in de verandering van een traditioneel functie- en beloningssysteem naar een model gebaseerd op rollen. In het verlengde hiervan heeft ze organisaties geholpen met vraagstukken op het gebied van organisatieontwerp en -ontwikkeling en de vertaling naar strategisch HR-beleid. Het ontwerpen van toekomstbestendige instrumenten voor beloning en persoonlijke ontwikkeling is haar vakgebied.

Geke heeft een diploma in Human Resources Management en voltooide in 2020 de Advanced Consulting & Change-cursus bij SIOO.

 

Lennart De Winter Bemiddelaar, Strategisch HR-consultant, Functiewaarderings- en Arbeidsvoorwaardenexpert

Lennart heeft tien jaar ervaring op het gebied van HR-management en strategische HR-consultancy. Hij is gespecialiseerd in strategisch organisatieontwerp, functiewaardering en compensatie- en arbeidsvoorwaardenprojecten. Hij adviseert klanten bij het ontwerpen en implementeren van nieuwe functiewaarderingssystemen, compensatie- en secundaire arbeidsvoorwaarden en leer- en ontwikkelingsprojecten die toekomstbestendig zijn en zowel organisaties als mensen versterken.

Hij werkt ook als gecertificeerd en geregistreerd mediator en conflictdeskundige in de context van werk-/arbeid gerelateerde geschillen in Nederland.

Lennart heeft een diploma in Human Resources Management en is lid van de Nederlandse Mediators Federatie.