Componenten en Benelux semiconductors

Cluster componenten

Passieve & Elektromechanische componenten

Passieve & Elektromechanische componenten bestaat uit circa 60 bedrijven die componenten leveren als transformatoren, weerstanden, condensatoren, relais, connectoren, schakelaars en koelsystemen (voor elektronica toepassingen). Deze componenten worden toegepast door machinebouwers, OEM’ers, agrarische industrie, aerospace & defence en eigenlijk alle toepassers van elektronica.

Activiteiten
Voor de deelnemende bedrijven aan het cluster Passieve & Elektromechanische componenten wordt een halfjaarlijkse themabijeenkomst georganiseerd. Thema’s zijn de onderwerpen die in de markt spelen en waar de behoefte van het cluster naar uit gaat. Voorafgaande aan de themabijeenkomst worden branchecijfers besproken op basis van het trendonderzoek van FHI.

Actieve Componenten
Actieve componenten bestaat uit circa 10 bedrijven die componenten leveren zoals IC’s, discrete semi-conductors, power semi-conductors en opto semi-conductors. Deze componenten worden toegepast door OEM’ers, medische technologie, machinebouwers, agrarische industrie, aerospace & defence en eigenlijk alle toepassers van elektronica.

Activiteiten
Productstatistiek Actieve componenten
Een gezamenlijk marktonderzoek waarbij de opgave via een notaris gaat, zodat gegevens van deelnemers anoniem blijven. Tweejaarlijks worden deze totalisaties met de deelnemers besproken, waarnaast ook regelmatig externe sprekers voor het geven van een presentatie uitgenodigd worden. Het is een efficiënte en betrouwbare wijze om een goed inzicht te verkrijgen in de ontwikkeling en de omvang van de bepaalde markt.

Benelux semiconductors
Een groep van bedrijven die actief zijn in de productie van Intergrated Circuits, discrete semi-conductors, power semi-conductors en opto semi-conductors.

Activiteiten
Productstatistiek Actieve Componenten
De groep bedrijven sluit zich aan bij de statistiekvergaderingen van de Actieve Componenten, waar zij hun algemene visie op de markt uitspreken.