Datacenters verweven in circulaire gebiedsontwikkeling


Stijn de Kruijf, datacenter expert van Royal HaskoningDHV, spreekt tijdens IT Room Infra over circulaire gebiedsontwikkelingen. De transitie naar een circulaire economie is volgens hem noodzakelijk. Circulair bouwen en circulaire gebiedsontwikkeling staat in de regio Amsterdam hoog op de agenda. In 2015 is er zelfs een routekaart gepubliceerd die onderbouwing en richting geeft aan stappen om te komen tot een circulaire inrichting van de bouw- en beheerketen. Hierbij wordt gekeken naar design, materialen en energie. Wat zien we als we inzoomen op een datacenter binnen een ontwikkelde circulaire economie?

Een goed voorbeeld van deze circulaire gebiedsontwikkeling is het ICT Milieu Award 2015 winnende Datacenter van KPN (in Eindhoven). Royal HaskoningDHV verzorgde in nauwe samenwerking met KPN het ontwerp, bouwmanagement, Tier certificering programma en het integrale testprogramma van het groene datacenter. Stijn de Kruijf, datacenter expert van Royal HaskoningDHV: “Gedurende het gehele proces hebben alle betrokken partijen elkaar uitgedaagd te streven naar eenvoud in installaties, maar tegelijkertijd de maximale zekerheid van de continuïteit van processen te waarborgen. Naast het continue verbeteren van de energie-efficiëntie, is ons team ervan overtuigd dat het noodzakelijk om datacenters onderdeel te laten zijn van de circulaire economie. Ik ben er trots op dat ons team dankzij de goede samenwerking met KPN en het combineren van kennis van datacenters, redundantieprincipes en duurzaamheid, een bijdrage hebben kunnen leveren aan het winnen van de ICT Milieu Award.”

Tijdens IT Room Infra deelt Stijn de Kruijf zijn visie op circulaire gebiedsontwikkeling. Is circulaire gebiedsontwikkeling altijd toe te passen?

Meld u aan voor een bezoek.