E&A, de beurs die je als engineer niet mag missen


De beurs Electronics & Applications is de enige plek in de Benelux waar zoveel elektronica engineers bij elkaar komen. De beurs groeit dit jaar in omvang met 30%. Een grotere hal was noodzakelijk om de meer dan 170 exposerende bedrijven kwijt te kunnen. De bedrijven zijn verdeeld over de vier clusters: design & engineering, productie, test & meet  en componenten. Het enthousiasme onder de exposanten en de aangemelde bezoekers is enorm. Ook voor de hardcore engineer is er veel te zien en te beleven. Zo zijn de seminars ‘Tomorrows Electronics 2017’ en ‘FPGA for real-time processing’ voor de leek moeilijk volgbaar.

Tomorrows Electronics 2017 (woensdag 31 mei)
Het ‘Tomorrows Electronics’ seminar is iedere keer één van de hoogtepunten in het conferentieprogramma van de E&A beurs.  De focus ligt dit jaar op ’micro assembly’. Wat gebeurt er in de toekomst allemaal op een chip en op minuscuul kleine printed circuit boards? Vervaagt het verschil tussen een pcb en een chip? Prachtige nieuwe technologie komt er aan, ‘on board’. Op de chip zijn MEMS sensoren nu al een trend en ‘integrated photonics’ komt er hard aan, light-on-a-chip.

Wat we er mee kunnen gaan maken? Natuurlijk de elektronische pil, die je inslikt en die daarna informatie uit het lichaam doorgeeft. Maar spannend is vooral of de langverwachte en gewenste ‘energy harvesting’ modules er nu komen. Kleine devices die energie uit de omgeving oogsten en batterijen overbodig maken…

FPGA for real-time dataprocessing (donderdag 1 juni)
Door de groeiende vraag naar een veilige en realtime verwerking van data groeit ook de vraag naar FPGA’s. In dit seminar staan sprekers stil bij de ontwikkelingen op dit onderwerp. Welke nieuwe design mogelijkheden zijn er? Hoe kan een communicatie protocol stack in een FPGA geïmplementeerd worden? En er zijn presentaties over efficiënt model gebaseerde FPGA & SoC design en het valideren daarvan. Veel presentaties worden aan de hand van concrete voorbeelden gepresenteerd. Het programma is in het Engels.

We zien u graag! Meld u hier aan voor de beurs en eventueel een seminar.