Elektronica lost problemen (medische) zorg op


 Door de druk om de zorg goedkoper en efficiënter te maken, verplaatst diagnostiek en nazorg van het ziekenhuis naar de huisarts of zelfs naar de thuissituatie van de patiënt zelf. De uitdaging van deze ontwikkeling ligt vaak in het omzetten van complexe apparatuur naar kleine draagbare oplossingen of er worden compleet nieuwe producten ontwikkeld. Bezoekers zullen versteld staan van de ontwikkelingen waar de exposanten bij betrokken zijn geweest. Van prototypes (bijv. slimme inlegzolen voor diabetes of een slim t-shirt voor monitoring) tot producten die al op de markt te vinden zijn. In het seminar ‘Developing for (medical) healthcare’ krijgen bezoekers, aan de hand van praktijkcases, tips om succesvolle medische producten te ontwikkelen.

In de ochtend van 30 mei gaan sprekers van Sioux, ZiuZ, Demcon, DARE!!, Variass en Verhaert in op de ontwikkeling van producten voor de (medische) gezondheidszorg. Deze bedrijven hebben ieder een eigen specialisme en geven vanuit hun praktijkervaring tips over de ontwikkeling. Uiteindelijk zijn alle disciplines nodig om tot een goed product te komen (vormgeving, elektronica ontwikkeling, keuring/certificering en productie).

Het seminar wordt geopend met een lezing door Sioux over de trends. Vervolgens worden de disciplines stuk voor stuk behandeld en besproken aan de hand van cases. Bart Garlich van ZiuZ Medical spreekt over het ontwikkelen van IRIS. IRIS is het nieuwste product van ZiuZ uit Gorredijk waarmee apothekers wereldwijd hun geproduceerde medicijnzakjes controleren. In deze lezing zal Bert Garlich, CEO van ZiuZ, een inkijk geven in de samenwerking met ontwerp- en maakbedrijven, de valkuilen bij de ontwikkeling van de IRIS, de lessons learned in de afstemming tussen hardware en software en hoe toekomstige klanten een plek kunnen krijgen in het ontwikkelproces.
Bekijk hier het totale programma en meld u aan voor een bezoek.