Strategische partners om doelen te bereiken


Ieder datacenter of computerruimte stelt doelen voor de komende jaren op. Beschikbaarheid en kosten komen vaak in deze doelstellingen terug. Steeds vaker zie je partnerships ontstaan waarbij de doelstelling van het datacenter ook direct de doelstelling van de leveranciers wordt. Zo vertelt Atos op welke manier zij ieder jaar de energie-efficiëntie verbetert met met 5%. En vertelt Colt Datacenters hoe en waarom zij het gehele onderhoud en beheer van het datacenter uitbesteed hebben.

Atos heeft zich tot doel gesteld om elk jaar 5% op energie te besparen. Met een theoretische benadering is er berekend welke besparingen mogelijk waren. Inmiddels hebben zij de energie-efficiëntie van hun bestaande datacenter significant verbeterd: PUE voor koeling van 1,4 naar 1,25. Leon Emmen (Atos) vertelt samen met Niek van der Pas (Minkels) aan de hand van praktijkvoorbeeld hoe dit gerealiseerd is.

Steeds meer bedrijven overwegen om onderhoud en beheer van hun datacenter uit te besteden. In de presentatie ‘Smart Datacenter Services’ vertellen de sprekers Ben Timmer (Colt Datacenters) en Ben Meesters (SPIE ICS) hoe deze services werken in de praktijk. Ook gaan de sprekers in op de impact van de veranderende rol op een service organisatie, hoe deze Smart Services zijn geborgd en wat het de eindgebruiker oplevert.

Meld u aan voor een bezoek