FHI Interactie: Sparren over werkgeluk


Werkgeluk : de batterij om je werk met energie te (blijven) doen


Dinsdag 31 mei 2022, 13.00 – 14.30 uur

Locatie: Online via MS Teams

Deelname is gratis

Op dinsdag 31 mei bieden we de online FHI-Interactie aan om samen met onze partner Personele Zaken te sparren over werkgeluk. Je kunt met hen in gesprek over waar je in jouw organisatie behoefte aan hebt op dit vlak, waar je denkt dat jouw werknemers behoefte aan hebben en waar je eventueel tegenaan loopt.  Met elkaar verken je wat werkgeluk voor jou is of kan zijn en hoe je praktisch aan de slag kunt gaan – kunt doen! Met het juiste gereedschap, waarmee je gelijk aan het werk kunt.

De setting is er op ingericht om vragen te stellen en onderlinge ervaringen uit te wisselen. Bij het aanmelden kun je van te voren jouw verwachtingen en vraagstukken doorgeven aan jouw sparringpartner: Sandra Engelbertink.

Werkgeluk?

Werkgeluk: wanneer je met een grote glimlach naar je werk gaat en je er met een nóg grotere glimlach weer vandaan komt. Doordat je echt gelukkig bent in wat je doet, hoe je dat doet en waar je dat doet, is jouw batterij in staat om tijdens het werk weer op te laden. Zo hou je de perfecte balans in je energie, voor zowel je werk als thuis. Dit wordt ook wel ‘duurzame inzetbaarheid’ genoemd: een gezonde en gelukkige werknemer is beter duurzaam inzetbaar. Maar zeg nou zelf: ‘Werkgeluk’, dat klinkt toch veel leuker?

Werkgeluk is het geluk en plezier dat het werk jou als werknemer geeft. Dit gaat verder dan ‘een leuke baan’. Het is werk waar je voldoening uit haalt, geprikkeld wordt en genoeg positieve sociale interacties en steun ontvangt.

Werkgeluk is een heel breed begrip en kan op allerlei manieren bereikt worden binnen jouw organisatie. Je kunt heel duidelijk aan je personeel merken of zij werkgeluk ervaren of niet. Wanneer er weinig werkgeluk is zie je dat mensen zonder lach binnenkomen en weggaan, er straalt geen energie vanaf, ze tonen geen eigen initiatief en doen alleen dat wat ze moeten doen, er is geen eigenaarschap of verantwoordelijkheidsgevoel. Je kunt verschillende dingen doen om werkgeluk te vergroten of in ieder geval je werknemers hiertoe te prikkelen. Vanuit haar ervaring en expertise denkt onze partner Sandra Engelbertink met je mee welke stappen jij kunt zetten!

Doelgroep:
Iedereen die zich voor zichzelf of anderen in de organisatie bezig houdt met werkgeluk, hier meer over wil weten en/of het in de eigen organisatie wil toepassen.

Aanmelden en kosten:
Aanmelden kan via de aanmeldknop bovenaan deze pagina. Deelname is gratis.

Deze FHI-Interactie: Sparren over werkgeluk bieden we ook aan op dinsdag 7 juni van 11.00 – 12.30 uur. Wil je je op die datum aanmelden om te sparren, klik dan op de onderstaande aanmeldknop.

 

 

Sparringpartner:
Sandra Engelbertink
Personele Zaken
T: 06-213 44 178
E: sandra@personele-zaken.nl
W: Personele Zaken