GEANNULEERD!! Het flexibel inrichten van je onderneming in tijden van crisis


Het flexibel inrichten van je onderneming in tijden van crisis – ONLINE


Vrijdag 30 oktober 2020,
13.00- ca. 15.00 uur 

Online via MS TEAMS


Het coronavirus heeft ons allemaal nog steeds in de greep. Naast het om moeten gaan met de maatregelen om het virus in te dammen, zijn de economische gevolgen groot. Omzetten en winsten lopen terug, terwijl kosten en uitgaven blijven. De (juridische) relatie met uw klanten is veranderd, leveringen worden geannuleerd óf u kunt zelf niet leveren.

Kortom, veranderingen die van u, eindverantwoordelijk bestuurder of manager, de nodige flexibiliteit vragen. Snel handelen en accuraat optreden horen bij goed leiderschap, maar hoe richt je deze veranderingen praktisch in?

De advocaten van Lexsigma Advocaten nemen u graag mee op twee onderdelen:

  • Wat betekent een crisis voor uw rechten en verplichtingen uit commerciële contracten? Wanneer worden gemaakte afspraken vloeibaar en wat betekent dit voor de aansprakelijkheid van de contractspartijen?
  • Hoe geeft u een herstructurering vorm als u door de crisis uw bedrijf anders moet inrichten? Wat zijn de mogelijkheden als u aan ‘herstructurering’ denkt (m.u.v. de personele gevolgen) en hoe pakt u een dergelijk traject aan?

De workshop is interactief en er is voldoende gelegenheid voor het stellen van vragen.  Na de workshop kunt u het geleerde direct in de praktijk toepassen.

Programma

13.00 uur            Welkom, korte inleiding en toelichting op het programma
13.10 uur             De impact van een crisis op uw rechten en plichten uit commerciële contracten

(korte pauze)

14.15  uur            Herstructurering
15.00 uur            Vragen en afsluiting

Doelgroep
Deze workshop is bedoeld om het management en directie meer kennis en comfort te geven over positionering in moeilijke tijden van crisis (en net erna).

Aanmelden en kosten
Aanmelden kan via de aanmeldknop bovenaan deze pagina. De deelnamekosten voor deze online workshop bedragen € 99,- exclusief btw per persoon voor leden van FHI of MinacNed; voor niet-leden € 325,- exclusief btw per persoon. Voorafgaand aan de workshop ontvangt u de link om aan de workshop deel te nemen via MS TEAMS.
Het minimum aantal deelnemers voor deze online workshop is 15; indien zich minder dan 15 deelnemers aanmelden, dan heeft FHI de mogelijkheid om de workshop te annuleren of te verplaatsen.

Sprekers: Bob van der Kamp, Lara Smeets, Ramon Pasma

Bob van der Kamp
bob.vanderkamp@lexsigma.nl
(06) 470 12 614
Lexsigma Advocaten
Lara Smeets
lara.smeets@lexsigma.nl
(06) 122 27 744
Lexsigma Advocaten
Ramon Pasma
ramon.pasma@lexsigma.nl
(06) 135 03 918
Lexsigma Advocaten

Lexsigma advocaten is de juridische partner van de FHI voor de zorg- en technologiebranches. De advocaten van Lexsigma adviseren en procederen over de volgende onderwerpen:

  • Contractenrecht
  • Arbeidsrecht
  • Vastgoed
  • Ondernemingsrecht (aandeelhoudersgeschillen, aandeelhouderscontracten, maatschaps- en VOF-contracten)
  • Governance vraagstukken
  • Bestuurdersaansprakelijkheid, reorganisatie en herstructurering, management buy outs
  • Aanbestedingsrecht (beoordelen, opstellen bestek, aanbestedingsprocedure, begeleiding voor inschrijving (bijv. vragen stellen), entameren en voeren van kort geding.