Talentmanagement


Talentmanagement

Een goed gesprek in het kader van talentontwikkeling; uw rol als leidinggevende

In een periode van schaarste op de arbeidsmarkt is het extra belangrijk om het aanwezige potentieel binnen uw organisatie te behouden en optimaal te benutten. Talentontwikkeling is bij veel organisaties dan ook een belangrijk thema op de HR agenda.

Als het gaat om het stimuleren en faciliteren van talentontwikkeling is een belangrijke rol weggelegd voor u als leidinggevende. In deze workshop leert u hoe u talenten bij medewerkers kunt herkennen en hoe u deze het beste kan aanspreken. Centrale thema’s hierbij zijn het:

  • herkennen van talenten en de intrinsieke motivatie van uw medewerkers
  • voeren van een talentgesprek en het creëren van een optimaal ‘klimaat’
  • in gesprek aansluiten bij verschillende persoonlijkheden
  • bevorderen van persoonlijk leiderschap/ zelfregie bij talentontwikkeling

Doelgroep: Voor leidinggevenden, (HR) management en directie

Aanmelden en kosten: Aanmelden kan via de aanmeldbutton bovenaan deze pagina.
De kosten bedragen €160,- exclusief btw per persoon voor leden van FHI of MinacNed. Voor niet-leden €320,- exclusief btw per persoon.

Programma

12.00 uur

12.30 uur

13.00 uur

14.15 uur

14.30 uur

15.15 uur

15.45 uur

16.45 uur

Ontvangst met lunch

De rol van uw eigen waarneming in het herkennen van talent en het voeren van een talentgesprek

Wat is uw Communicatiestijl? Inzicht, kwaliteiten en valkuilen

Pauze

Gespreksvoering: stijlflexibiliteit, communicatietips, het ‘klimaat’

Karakterprofiel als hulpmiddel bij het herkennen en aanspreken van talenten

Praktisch aan de slag met eigen casuïstiek

Vragen, afsluitende borrel

 

Onderwerpen

Invloed van uw eigen waarneming: Hoe herkent u vanuit uw eigen waarneming het talent van de ander bij het voeren van een talentgesprek. Wat is het effect van uw eigen normen en waarden en uw eigen perceptie op het voeren van een gesprek?

Gespreksvoering en communicatie: U krijgt inzicht in uw eigen kwaliteiten en aandachtspunten als het gaat om het voeren van een talentgesprek. Hoe kunt u vanuit uw eigen communicatiestijl aansluiten bij verschillende gesprekspartners en uw stijlflexibiliteit vergroten?

Daarnaast ontvangt u communicatietips bij het voeren van een goed gesprek in het kader van talentontwikkeling. Wat zijn de voorwaarden voor een goed gesprek en hoe creëert u een positief ‘klimaat’?

Karakterprofiel als hulpmiddel bij herkennen en aanspreken talent: U krijgt inzicht in uw eigen talenten en drijfveren. U leert het talent van anderen te herkennen, inclusief de intrinsieke motivatie en drijfveren van uw medewerkers. Daarnaast leert u herkennen wat de voorkeursrollen zijn van uw medewerkers; functie overschrijdend denken en zelfregie.

Aan de slag: U gaat experimenteren met eigen praktijkvoorbeelden waarbij u tips en handvatten aangereikt krijgt.

 

Sprekers: Henrike de Jong-Roordink en Bart Brouwers van iScreen

T: 073 523 12 78 | W:www.iscreen.nl | E: info@iscreen.nl

Verschil wordt gemaakt door hoe je met verschillen omgaat. In elke organisatie gaat het over hoe mensen met elkaar een doel realiseren en wat daarbij het samenspel is van persoonlijkheden. Wat kan de een voor de ander betekenen, hoe beïnvloedt men elkaar en wat is daarmee het effect op ieders bijdrage?

Samenwerking gaat over enthousiasme, inspiratie en energie. Maar ook over botsingen, conflicten en allergieën. Elementen die een samenwerking kunnen laten excelleren en kunnen ontwrichten.