Events en webinars gedurende een pandemie

Events en webinars gedurende een pandemie Door: FHI federatie van technologiebranches

In 2019 organiseerden vier van de vijf FHI branches ongeveer twintig events met in totaal circa vijfduizend bezoekers. Met de focus op neutrale kennisoverdracht en goede combinaties van de content uit ledengroepen naar specifieke markten, verliepen de events zeer goed. Vanaf maart 2020 is een snelle omslag gemaakt naar webinars en andere online activiteiten. Voor exposanten was dat wennen en voor de bezoekers was dat nog steeds een ideaal middel. Vanaf de zomer van 2021 is het zoeken naar de juiste aanpak.

Op 9 november (vlak voor de meest recente persconferentie van de regering) is de conferentie Bits, Bricks & Behaviour georganiseerd in De Kuip. Er waren fysieke presentaties van Stadion Feyenoord City, diverse Universiteiten en eindgebruikers. In het programma werd aandacht gegeven aan slimme gebouwen, duurzaamheid en praktische toepassingen. De combinatie van praktisch zijn met de meest actuele technologie blijkt bijvoorbeeld uit de titel van A.S.R.: “Dit is de tijd van doen”, realisatie van het grootste en slimste bi-directionele EV-laadplein ter wereld. Het actuele nieuws van Stadion Feyenoord City was alleen mogelijk te delen door fysiek aanwezig te zijn. Zo zien wij het belang van een normaal event ook.

Na die recente persconferentie is een aantal events verhuisd naar een online versie, maar het event voor datacenters koos voor een hybride versie. De spreker van Arcadis aan het einde van het programma ging in op de uitdagingen voor het klimaat en de impact op de bouw en het gebruik van datacenters. De deskundigheid die op zo’n dag bij elkaar komt, is ook cruciaal voor het in gang zetten van gewenste veranderingen.

Het Lab Analyse event, dat op 23 november zou plaatsvinden, is door de actuele maatregelen stopgezet. Nadat de beurs LabNL in september ook niet door kon gaan, is dit dus wederom een teleurstelling, waardoor het bezoek bijvoorbeeld een presentatie mist van KWR. Zij zouden ingaan op rioolwater als bron voor COVID-19 monitoring.

Met leden, exposanten en collega’s blijven de FHI-branches werken aan de mogelijkheden, om de deskundigheid in de technische bedrijfsketens naar voren te brengen. Daarbij is het tegenwoordig wel steeds een worsteling hoe we dat doen. De interesse blijft echter nog steeds groot, door al die golven heen.