Armaturen worden steeds slimmer

Armaturen worden steeds slimmer Door: FHI federatie van technologiebranches

De wereld wordt steeds ‘smarter’. Nieuwe technologieën en slimme automatisering bieden eindeloos veel nieuwe mogelijkheden. Ook de verlichtingsindustrie zit niet stil. Ontwikkelingen volgen elkaar in razend tempo op en smart lighting is intussen een containerbegrip geworden. De verlichtingsmarkt evolueert zeer snel. 

Op dit moment is 80% van de nieuw geïnstalleerde armaturen LED. De volgende stappen worden het ontwerp van de armatuur te minimaliseren en slimmer te maken. Twee evoluties die nieuwe eisen stellen aan de elektronica. David Wainowski van Tridonic (namens Elpro B.V.) laat in zijn lezing  de evolutie van de start van LED tot de nieuwste ontwikkelingen in elektronica (driver en communicatie) voor winkelverlichting en kantoorverlichting zien.

Patrick van der Meulen van Xicato (namens Luxendi) is bekend met het oplossen van uitdagingen in de verlichting. In zijn lezing gaat hij in op hun nieuwste oplossing; het verminderen van de complexiteit van de bedieningselementen. Dit gebeurt met open standaard Bluetooth draadloze bedieningsproducten die zorgen voor een probleemloze en zuinige lichtregeling, zonder concessies te doen aan vermogen of prestaties.

Wilt u het gehele programma zien? Via deze link kunt u zich kosteloos registreren voor een bezoek aan de LED conference.