Code Yellow en Telerex ontwikkelen samen binnen drie weken tijd een universele gateway  

Code Yellow en Telerex ontwikkelen samen binnen drie weken tijd een universele gateway   Door: Telerex Nederland B.V.

Wat doet Code Yellow?

High-mix Low-volume manufacturing is natuurlijk een bekende kapstok voor de Nederlandse maakindustrie. Slimme systemen moeten je in staat stellen om deze tak van sport uit te oefenen met zo min mogelijk te leveren inspanningen. En dat tegen de laagst mogelijke productiekosten wat resulteert in maximale toegevoegde waarde. Code Yellow heeft een unieke aanpak om met slimme software applicaties de transformatie en de digitalisering van bestaande bedrijfsprocessen te faciliteren. Dit is voor veel bedrijven een groot vraagstuk.

Het vraagstuk lost Code Yellow op door onder andere te kijken welke bedrijfsprocessen er lopen bij welke functionarissen en met welke systemen ze moeten samenwerken. Aan de hand hiervan wordt een applicatie binnen één werkomgeving neergezet die voor een ieder het werk inzichtelijk en efficiënt laat verlopen. Code Yellow richt zich met haar software onder andere op de maakindustrie door voor haar klanten oplossingen te realiseren met TRACY, een door Code Yellow ontwikkelde oplossing. Tracy bestaat uit Shop Floor Control (volledig inzicht in de voortgang van planning en begeleiding van processen) en MES (Manufacturing Execution Systems). Naast High-mix Low-volume manufacturing ondersteunt TRACY ook High-volume manufacturing.

Hierbij zorgt men voor de koppelingen, het gebruikersgemak en duidelijke stapsgewijze instructies op de werkplek. Dankzij de koppelingen worden vele administratieve handelingen overbodig en realiseert men voor de gebruiker een gepersonaliseerd systeem. Het eindresultaat is een applicatie die de gebruiker zelf kan configureren en wijzigen waarbij de productie van order tot levering papierloos, dus 100% digitaal, verloopt. Alle proceshandelingen worden gelogd en geïnstrueerd, zodat de kwaliteitswaarborging voor ieder uniek eindproduct en serienummer is vastgelegd.

Machines en productiemiddelen (zoals een weegschaal of schuifmaat) op de werkplek spelen een belangrijke rol. Het koppelen van de applicatie met deze hardware geeft vaak een uitdaging, omdat de verschillende communicatie-protocollen van machines niet direct te koppelen zijn aan het software platform. Dit is waar de expertises van Code Yellow en Telerex elkaar vinden om tot een oplossing te komen.

Klantwens

Code Yellow wilde graag op korte termijn, binnen 3 weken een universeel aansluitbare gateway hebben om hun softwaresysteem aan haar klanten te demonstreren. Dit korte tijdsbestek zorgde voor uitdagingen, omdat de ontwikkeling hiervan door Telerex nog niet eerder was opgestart. In de praktijk zijn er namelijk allerlei soorten apparaten en sensoren met verschillende interfaces. Hiervoor dient de gateway de vertaalslag te kunnen maken van de meest gangbare communicatieprotocollen naar een leesbaar script (Armbian, Python) voor het Code Yellow OS platform.

Onze oplossing

Om een universele gateway te realiseren is er gekozen voor een industriële versie van een Asus Tinker Board S. Dit is een single board computer (SBC) met een goede overall gebruikservaring en de zekerheid voor lange verkrijgbaarheid van het product met daarbij een goede support van de leverancier. Deze SBC is in het standaard leveringsprogramma van Telerex opgenomen en dus leverbaar vanuit eigen magazijnvoorraad.

Het Asus Tinker board S is uitermate geschikt voor web-based productieautomatisering. Bovendien heeft het de mogelijkheden voor het aansluiten van een extern touch panel via HDMI en USB. Naast deze standaard aansluiting kan hierop ook heel eenvoudig een 7” HD-scherm met touch aangesloten worden via MIPI-DSI. Met de toevoeging van een door Telerex zelf ontwikkelde HAT (Hardware Attached on Top) board is de Tinker board S eenvoudig met de bijgeleverde software te configureren en vervolgens communiceren met de Code Yellow software. Voor het ontwerp van de HAT is door Telerex een technisch voorstel gemaakt en binnen 2 weken verder uitgewerkt. Vervolgens kon het geheel als proof-of-concept aan Code Yellow worden geleverd waardoor zij nog ruim binnen de gestelde tijd hun testen hebben kunnen doen.

Voor de Tinkerboard S met toevoeging van de HAT heeft Telerex een mooi afgewerkte en geschikte standaard te verkrijgen behuizing geselecteerd. De vierkante aluminium behuizing is vervaardigd en nabewerkt door OKW. De behuizing is voorzien van alle juiste uitsparingen voor de I/O connectors.

Dankzij de kennis van de eigen producten binnen Telerex en de mogelijkheid tot het snel kunnen ontwikkelen van een applicatie is ruim binnen de geboden tijd een customized gateway als eindproduct opgeleverd. Telerex kan met haar eigen engineering meedenken om zo de meest optimale oplossing voor haar klanten te realiseren. Door de wensen en de eisen die aan de applicatie gesteld worden te vertalen naar een passend degelijk industrieel eindproduct met de juiste prijs/kwaliteit verhouding. Dankzij de assemblagefaciliteiten binnen Telerex, gecombineerd met haar logistieke expertise en mogelijkheden en het gebruik van de kennis en kunde van haar eigen engineering, leveranciers en partners is het mogelijk om de totale oplossing van een product geheel in eigen beheer te maken.

De custom-made hardware gateway, die de naam CY-BOX heeft gekregen zal door Code Yellow worden ingezet als standaardoplossing bij hun TRACY-software. De CY-BOX zal een optionele, extra module worden als aanvulling op de huidige modulaire oplossing. De samenwerking tussen Code Yellow en Telerex heeft geleid tot de creatie van een innovatieve oplossing binnen de maakindustrie, die Code Yellow zal toepassen in de verdere ontwikkeling van haar applicaties.

 

Voor meer informatie: info@telerex-europe.com