Delta Electronics over vergroening en de grotere rol van duurzaamheid binnen datacentra

Delta Electronics over vergroening en de grotere rol van duurzaamheid binnen datacentra Door: FHI federatie van technologiebranches

Energiebesparingen en efficiënter werken zijn uitdagingen waar facilitair managers van datacentra mee te maken hebben. Maar hoe weet je welk platform het meest geschikt is voor jouw onderneming? In haar presentatie ‘Datacenters: Transit point for green energy’ gaat Mandy Ho van Delta Electronics dieper in op deze materie en vertelt ze hoe Delta Electronics facilitair managers kan helpen bij het maken van een efficiencyslag.

Door Frank van de Ven

De rode draad van haar presentatie is de dienstverlening van Delta Electronics voor de industriële elektronicabranche. Met name producten die het bedrijf aan datacentra levert, komen aan bod. “Onze systemen zijn voor verschillende sectoren inzetbaar. Een ontwikkeling die gaande is in de elektronicabranche is de stijgende interesse in groene energie. Wij kunnen facilitair managers helpen bij energiebesparing en beschikken over systemen die LEED-certificaten bevatten”, verduidelijkt Ho.

Delta Electronics ontwikkelde de Delta InfraSuite Manager (DCIM). Dit systeem biedt een softwareoplossing waarmee datacentra energie kunnen besparen. “Met dit platform krijgen facilitair managers inzicht in de processen binnen datacentra”, verduidelijkt Ho. “Er is slechts een platform nodig wat voor meer overzicht zorgt. Daarnaast is DCIM kosteneffectief. De Power Usage Effectiveness (PUE) is verbeterd en daardoor gemakkelijker in gebruik. Doordat het systeem geavanceerde algoritmes monitort kunnen facilitair managers tijdig inspringen tijdens noodsituaties en downtime voorkomen. In de presentatie vertellen we meer over dit product.”  

Duurzaamheid
Termen als ‘vergroening’ en ‘duurzaamheid’ zijn inmiddels volledig ingeburgerd in de Nederlandse taal. Maar wat houden deze begrippen nu eigenlijk precies in? “In onze presentatie vertellen we aan welke kwalificaties het predicaat ‘groen’ moet voldoen op het gebied van energiebeheer. De gestelde eisen belichten we en ook komen de voordelen van deze duurzame stroom aan bod. Delta Electronics kan helpen bij het monitoren van het energieverbruik. Daarmee ondersteunen we facilitair managers bij het zo optimaal gebruiken van energie. We kunnen simulatiesoftware leveren, zodat potentiële klanten kunnen zien op welk vlak ze kunnen sparen.”

Delta Electronics wil facilitair managers ontzorgen, stelt Ho: “Met onze systemen  maken we inzichtelijk waar verbeteringen mogelijk zijn. Dat gaat verder dan energiebesparing. We kunnen ook de veiligheid verbeteren en het onderhoud reguleren. In onze presentatie leggen we uit hoe we dat doen. Ook vertellen we meer over de ontstaansgeschiedenis van Delta Electronics. Inmiddels bestaat het bedrijf al een kwart eeuw en zijn we internationaal actief.”

Het IT Infra webinar vindt donderdag 20 mei plaats. De interactieve presentatie van Mandy Ho vangt aan om 15.15 uur. U kunt zich hiervoor inschrijven via deze linkKlik hier om een overzicht te zien van alle presentaties.